Wat kan er wél, dat gaan doen en er vervolgens mee in beweging blijven. Dat recept van innovatieve organisaties past de overheid ook.
Justis laat zien dat luisteren naar burgers en maatwerk leveren de norm kan zijn, zelfs binnen een ‘taaie’ organisatie.
Krappe budgetten en toch bergen met werk. Misschien is zelf opleiden zo gek nog niet.
Overheden, universiteiten en bedrijfsleven moeten nog meer gaan samenwerken om zo op een gerichte manier nieuwe technologie te ontwikkelen.
Als we willen dat onze sociale regelingen echt werken, moeten ambtenaren meer tijd en ruimte krijgen om structurele oorzaken aan te pakken.
Maak als ambtenaar van je persoonlijke mening geen publieke zaak. Bestuurders mogen tenslotte ook rekenen op een veilige omgeving.
Steeds zien we dat vrouwenrechten niet automatisch verbeteren, maar vrouwen steeds hardere stoten onder de gordel hebben te verduren.
Het lijkt Vermeer verstandiger verwachtingen van potentiële raadsleden te managen in plaats van raadswerk op de verwachtingen af te stemmen.
De vele dilemma’s waar ons rijksambtenarenapparaat momenteel mee moet dealen, zorgen voor innerlijke onrust en een neiging tot vluchten.
Onpartijdigheid wordt oorspronkelijk bewaakt door de ambtenarenwet. Ambtenaren zijn met eed of belofte door de overheid aangesteld.
Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief