Advertentie

podcasts

Binnenlands Bestuur heeft podcasts over diverse thema's.

Podcast | Europa Kiest!

Nederlandse partijen investeren maar mondjesmaat in de Europese verkiezingscampagne, zeker in vergelijking met de nationale verkiezingscampagne van de Tweede Kamer. Dat blijkt uit deel 1 van de nieuwe podcastserie van Binnenlands Bestuur. Verslaggever Simon Trommel maakte met de Franse technicus Bertrand Vigier een vierdelige podcastserie over de Europese verkiezingen.

Trommel keek ook over de grenzen. In België hebben de gevestigde partijen drie maal zoveel subsidie als in Nederland, die bulken van het geld vertelt de Nederlandse Sophie in ´t Veld die daar voor de partij Volt deelneemt aan de verkiezingen. Ook moeten – want er geldt een opkomstplicht - jongeren vanaf 16 jaar al stemmen. Ook het land van de Europees Parlementsvoorzitter Roberta Metsola, Malta, werd bezocht. Daar geldt politiek bijna als religie en is de opkomst met meer dan 70 procent het hoogst van de EU-lidstaten waar geen opkomstplicht geldt. In Griekenland, eens de bakermat van de moderne democratie maar nu met nog geen 50 jaar een jonge democratie, trof Trommel een rammelende rechtstaat aan, met ook wat defecten aan de democratie.

U kunt de serie beluisteren via:

De podcastserie Brussels speaking is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het mediafonds van de Europese Unie.

Postcast Europa Kiest

Ombudscast | 'Daar ga ik helaas niet over'

In de Ombudscast ‘Daar ga ik helaas niet over’ spreekt Munish Ramlal, ombudsman van Metropool Amsterdam, mensen die zijn vastgelopen in de bureaucratie. Een podcast voor bestuurders, ambtenaren en voor iedereen die wil weten hoe het voelt om aan de andere kant van de balie te staan en keer op keer te horen te krijgen: ‘daar ga ik helaas niet over’.

U kunt de serie beluisteren via:

Podcast 'Daar ga ik helaas niet over'

Podcast | Brussels speaking

Een podcastserie van Binnenlands Bestuur over Europa en de decentrale overheden. Simon Trommel is onze reizende EU-correspondent. Hij haalt de verhalen over Europa op in Brussel, Straatsburg en elders in de Europese Unie. Over het klimaat, digitalisering, democratie en samenwerken over de grens.

U kunt de serie beluisteren via:

De podcastserie Brussels speaking is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het mediafonds van de Europese Unie.

podcast europa

Podcast | Herstart

Het land gaat steeds verder open en de economie veert terug. Maar profiteert iedereen daarvan mee? De podcastserie Herstart onderzoekt in vier afleveringen hoe de samenleving er na anderhalf jaar corona voor staat.

U kunt de serie beluisteren via:

Herstart, corona
Advertentie
Advertentie