of 63966 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Erwin Uil

  Erwin Uil

  Nieuwe functie: Partner Gebiedsontwikkeling

  Nieuwe werkgever: TwynstraGudde

  Datum in dienst treding: 13 sep 2021

  Oude functie: Adviseur Gebiedsontwikkeling

  Oude werkgever: TwynstraGudde

 • Debbie Bruijn-van den Berg is op 16 augustus 2021 door burgemeester en wethouders benoemd tot gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Westerveld. Burgemeester Jager: “Met mevrouw Bruijn-van den Berg hebben we een bevlogen en daadkrachtige collega benoemd, met veel ervaring in zowel het openbaar bestuur, de politiek áls in het managen van een samensturende organisatie”. Mevrouw Bruijn-van den Berg: “Westerveld was op zoek naar een verbinder, iemand die functioneel kritisch is en vanuit de ingezette koers ontwikkelingen aanjaagt. Dat spreekt mij enorm aan. Ik geloof in de kracht van de samenleving en in de professionaliteit van de organisatie. Ik zie ernaar uit om met de inwoners, het bestuur van Westerveld, alle collega’s van de organisatie én met organisaties en overheden in de regio, de uitdagingen waar we met elkaar voor staan, verder te brengen.” Mevrouw Bruijn-van den Berg (1973) is geboren in Delft en is zo’n 30 jaar geleden naar Drenthe gekomen, waar zij nu nog steeds met veel plezier woont met echtgenote en kinderen. Mevrouw Bruijn is na een aantal jaren werken bij Regiopolitie Haaglanden, acht jaar teamchef en recherche-chef geweest bij Politie Noord-Nederland. Daarna is zij onder andere werkzaam geweest als programmaregisseur Veilig bij gemeente Hoogeveen, regiocoördinator Risicojeugd & Jeugdgroepen bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en als locosecretaris en afdelingsmanager bij gemeente Wierden. Mevrouw Bruijn is tot 2020 fractievoorzitter geweest in de gemeenteraad van Hoogeveen. Op dit moment is mevrouw Bruijn-van den Berg manager Sociaal domein bij buurgemeente Meppel. De eerste werkdag bij Westerveld is 1 oktober 2021. Mevrouw Bruijn-van den Berg volgt de heer N.L.J.J. Dusink op, die per 1 juni 2021 de gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Brummen is.

  Debbie Bruijn-van den Berg

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris / algemeen directeur

  Nieuwe werkgever: Westerveld

  Datum in dienst treding: 01 okt 2021

  Oude functie: manager Sociaal domein

  Oude werkgever: Meppel

 • Jordan Daane (49) is op 19 juli 2021 door de algemene vergadering benoemd als nieuwe secretaris-directeur van waterschap Scheldestromen. Deze functie was vacant geworden na het vertrek van Wies Vonck. De heer Daane was sinds oktober 2017 werkzaam bij de gemeente Terneuzen als directeur organisatie/adjunct-secretaris. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam bij de Provincie Zeeland. De datum van in dienst treding bij het waterschap is 15 september a.s.

  Jordan Daane

  Nieuwe functie: secretaris-directeur

  Nieuwe werkgever: waterschap Scheldestromen

  Datum in dienst treding: 15 sep 2021

  Oude functie: directeur organisatie/ adjunct-secretaris

  Oude werkgever: gemeente Terneuzen

 • Eline Huiting (44) wordt de adjunct-directeur van Waterschap Zuiderzeeland. Ze start op 1 september. De afgelopen zestien jaar werkte ze bij Havenbedrijf Amsterdam. Samen met secretaris-directeur Wouter Slob vormt Eline Huiting de directie van Waterschap Zuiderzeeland. De directie geeft leiding aan de ambtelijke organisatie en adviseert het dagelijks en algemeen bestuur.

  Eline Huiting

  Nieuwe functie: Adjunct-directeur

  Nieuwe werkgever: Waterschap Zuiderzeeland

  Datum in dienst treding: 01 sep 2021

  Oude functie: Plaatsvervangend directeur-secretaris

  Oude werkgever: Havenbedrijf Amsterdam

 • Pieter Jan Mersie, Kabinetschef van de Commissaris van de Koning in Zeeland en tevens (qualitate qua) Directeur Roosevelt Foundation stopt per 1 juli aanstaande. Beide functies vervulde hij sinds 2012. Pieter Jan Mersie gaat met pre-pensioen.

  Pieter Jan Mersie

  Nieuwe functie: Pre-pensioen

  Nieuwe werkgever: Gepensioneerd

  Datum in dienst treding: 01 jul 2021

  Oude functie: Kabinetschef Commissaris van de Koning in Zeeland, tevens directeur Roosevelt Foundation

  Oude werkgever: Provincie Zeeland

 • Dick van Huizen wordt de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Nijkerk. Hij start per 1 juli en gaat zich in eerste instantie richten op het verder door ontwikkelen van de organisatie. Hij is de opvolger van interim-gemeentesecretaris secretaris Lotte de Jong.

  Dick van Huizen

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris Gemeente Nijkerk

  Nieuwe werkgever: Gemeente Nijkerk

  Datum in dienst treding: 01 jul 2021

  Oude functie: algemeen directeur

  Oude werkgever: De BUCH werkorganisatie van Bergen Uitgeest Castricum Heiloo

 • Eric Jongmans (66) is wegens het vertrek van Wies Vonck tot juli 2021 waarnemend secretaris-directeur van waterschap Scheldestromen. Eerder was Jongmans gemeentesecretaris van Oudewater, IJsselstein en Heusden en secretaris-directeur van de waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta.

  Eric Jongmans

  Nieuwe functie: interim-secretaris-directeur

  Nieuwe werkgever: waterschap Scheldestromen

  Datum in dienst treding: 09 apr 2021

  Oude functie: secretaris-directeur

  Oude werkgever: waterschap Hollandse Delta

 • Wouter Abee wordt per 1 juni 2021 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen. Tot die datum is hij nog werkzaam als Manager Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD) in Sliedrecht. Abee (39) volgt Bart Verhagen op, die interim-gemeentesecretaris was sinds het vertrek van Wabe Wieringa in januari 2021.

  Wouter Abee

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris/Algemeen Directeur

  Nieuwe werkgever: Gemeente Zaltbommel

  Datum in dienst treding: 01 jun 2021

  Oude functie: Manager Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD)

  Oude werkgever: Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD)

Vacatures

Van onze partners

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!