of 61441 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Met ingang van 1 september 2020 is Marc Knaapen (60) aangesteld als ad interim gemeentesecretaris van de gemeente Oisterwijk. Marc Knaapen vervangt gemeentesecretaris Ineke Depmann (65) die haar pensioen heeft aangekondigd.

Marc Knaapen heeft reeds 18 jaar ervaring als (ad interim) directeur en gemeentesecretaris van kleine tot middelgrote gemeenten. Marc Knaapen werkt nu nog als ad interim gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Overbetuwe. Daarvoor was hij onder meer ad interim gemeentesecretaris en algemeen directeur bij gemeente Reusel - De Mierden en gemeentesecretaris en algemeen directeur bij de gemeente Weert.

  Marc Knaapen

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris a.i.

  Nieuwe werkgever: Gemeente OIsterwijk

  Datum in dienst treding: 01 sep 2020

  Oude functie: Gemeentesecretaris/algemeen directeur a.i.

  Oude werkgever: Gemeente Overbetuwe

 • Op 14 september 2020 krijgt de gemeente Rozendaal een nieuwe gemeentesecretaris: Boele Boelens. Boele Boelens (54) heeft een ruime gemeentelijke ervaring. Zijn laatste functie was Manager Bestuur, Strategie en Projecten en loco-secretaris bij de werkorganisatie Druten Wijchen. Voorheen was hij onder andere gemeentesecretaris bij de gemeente Schiermonnikoog. Hij is de opvolger van Willeke Pieterse-Pook die met pensioen gaat na een ambtelijke loopbaan van 45 jaar, waarvan de laatste 18 jaar als secretaris bij de gemeente Rozendaal.

  Boele Boelens

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: gemeente Rozendaal

  Datum in dienst treding: 14 sep 2020

  Oude functie: manager bestuur, strategie en projecten en loco-secretaris

  Oude werkgever: werkorganisatie Druten Wijchen

 • Hans Berends stopt als gemeentesecretaris van Dalfsen Per 1 september 2014 werd Hans Berends door de toenmalige burgemeester Han Noten benoemd als gemeentesecretaris van Dalfsen. Zij spraken af dat hij deze functie voor een periode van zes jaar uit zou oefenen en zich daarna zou gaan richten op een beleidsinhoudelijke taak. Op 1 september 2020 is het zover. Hans Berends stopt als gemeentesecretaris en gaat aan de slag als programmamanager en strategisch adviseur duurzaamheid (klimaat, energietransitie, etc.).

  Hans Berends

  Nieuwe functie: Programmamanager en strategisch adviseur duurzaamheid

  Nieuwe werkgever: Blijft hetzelfde: gemeente Dalfsen

  Datum in dienst treding: 01 sep 2020

  Oude functie: Gemeentesecretaris en algemeen directeur

  Oude werkgever: Gemeente Dalfsen

 • Gemeentesecretaris Igor van der Valk verruilt op 1 september 2020 de gemeente Tiel voor de gemeente Lingewaard. Van der Valk werkt sinds 2004 bij de gemeente Tiel. Eerst als programmamanager, later als coördinator van het programmabureau en als algemeen manager. Van der Valk volgt in Lingewaard Jan Wijnia  op. Hij is sinds 2014 in functie in Lingewaard, maar gaat met pensioen.

  Igor van der Valk

  Nieuwe functie: gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: gemeente Lingewaard

  Datum in dienst treding: 25 aug 2020

  Oude functie: gemeentesecretaris

  Oude werkgever: gemeente Tiel

 • Onno Vliegenthart (34) volgt in Krimpen aan den IJssel als raadsgriffier Marianne Verhoev op, die naar de Tweede Kamergriffie is gegaan. Onno Vliegenthart was plaatsvervangend griffier in Woerden, waarnemend griffier in de gemeente Nederlek en beleidsadviseur sociaal domein in diverse gemeenten.

  Onno Vliegenthart

  Nieuwe functie: Raadsgriffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Krimpen aan den IJssel

  Datum in dienst treding: 29 jun 2020

  Oude functie: Plaatsvervangend griffier

  Oude werkgever: Gemeente Woerden

 • Midden mei 2020 start Nicolien van den Berg als nieuwe bestuurder van De Rading Jeugd- & Opvoedhulp. De Raad van Toezicht (RvT) is verheugd dat zij Nicolien van den Berg heeft kunnen benoemen als bestuurder. RvT-voorzitter Wim Schreuders daarover: “Met Nicolien hebben wij een resultaatgerichte en energieke bestuurder gevonden. Wij gaan vol vertrouwen de toekomstige ontwikkelingen met haar aan!”
 
Nicolien van den Berg was hiervoor zes jaar directeur/bestuurder van Perspekt. Een kwaliteitsinstituut in de zorg dat het vernieuwende en waardegedreven kwaliteitsmodel PREZO introduceerde. 
 
Mede vanwege de aangekondigde regionale aanbestedingen in 2020 en de extra bestuurlijke aandacht die dit vraagt, wordt gekozen voor een uitgebreide overgangs- en inwerkperiode met de huidige bestuurder Renate de Vries. We zijn blij dat wij op deze manier een zorgvuldige en warme overdracht kunnen vormgeven’, aldus RvT-voorzitter Wim Schreuders.

  Nicolien van den Berg

  Nieuwe functie: Bestuurder

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- & Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 15 mei 2020

  Oude functie: Bestuurder

  Oude werkgever: Perspekt

 • Thea de Vries is de nieuwe secretaris-directeur bij de Vervoerregio Amsterdam. Zij volgt Anne Joustra op, die met pensioen is gegaan. De Vries was tot voor kort werkzaam bij Drinkwaterbedrijf Noord-Holland als sectordirecteur drinkwater. Eerder werkte ze bij de directie openbaar vervoer en spoor van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

  Thea de Vries

  Nieuwe functie: Secretaris-directeur

  Nieuwe werkgever: Vervoerregio Amsterdam

  Datum in dienst treding: 01 apr 2020

  Oude functie: Sectordirecteur Drinkwater

  Oude werkgever: PWN

 • Hans van der Graaff (54) gaat vanaf 1 april aan de slag als griffier voor de gemeenteraad van gemeente West Betuwe. Hans heeft ruime ervaring binnen gemeenten. Hij vervulde al eerder de rol van griffier in de gemeenten Hellevoetsluis en Pijnacker-Nootdorp. Hiervoor was hij interim raadsadviseur bij de gemeente Hoeksche Waard. Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij wethouder in zijn gemeente Albrandswaard.

  Hans van der Graaff

  Nieuwe functie: Griffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente West Betuwe

  Datum in dienst treding: 01 apr 2020

  Oude functie: Interim raadsadviseur

  Oude werkgever: Gemeente Hoeksche Waard