of 58952 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Johan Postma kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris gemeente Land van Cuijk i.o.

Johan Postma wordt de kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. De stuurgroep gemeente Land van Cuijk i.o. heeft besloten hem per 1 april 2020 te benoemen. Momenteel is Johan Postma directeur van Werkorganisatie CGM (Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert). 

Als kwartiermaker wordt Johan Postma eindverantwoordelijk voor de inrichting van de nieuwe ambtelijke organisatie per 1 januari 2022 en gaat hij leiding geven aan het projectbureau en de projectorganisatie. Daarnaast is hij algeheel projectleider voor de herindeling tussen de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. 

Naast kwartiermaker wordt Johan Postma beoogd gemeentesecretaris voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk i.o.

Werkervaring
Johan Postma heeft in eerdere functies in Leidschendam-Voorburg, Leeuwarden en als kwartiermaker veiligheidsregio’s bij de Landelijke Meldkamer Organisatie als eindverantwoordelijk directeur veel ervaring opgedaan met het leiden van veranderingsprocessen.

  Johan Postma

  Nieuwe functie: Kwartiermaker en beoogd gemeentesecretaris gemeente Land van Cuijk i.o.

  Nieuwe werkgever: Gemeente Land van Cuijk i.o.

  Datum in dienst treding: 01 apr 2020

  Oude functie: Directeur

  Oude werkgever: Werkorganisatie CGM

 • Met ingang van 1 maart 2020 is Vanessa Gosselink de nieuwe directeur van Tribuut, het samenwerkingsverband voor belastingen voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Lochem, Zutphen en Voorst. Zij volgt Guido Eggermont op. Aan Gosselink de taak om nader invulling te geven aan de groeiambities van Tribuut.

Gosselink over haar nieuwe uitdaging: “Ik heb enorm veel zin om alle kennis en ervaring die ik bij meerdere gemeenten heb opgedaan als directeur en plaatsvervangend gemeentesecretaris mee te nemen naar Tribuut, om zo samen met het managementteam invulling te geven aan de ontwikkeling ambitie”.

  Vanessa Gosselink-van Dijk

  Nieuwe functie: Directeur

  Nieuwe werkgever: Tribuut belastingcentrum

  Datum in dienst treding: 01 mrt 2020

  Oude functie: A.i. Algemeen Directeur en Gemeentesecretaris

  Oude werkgever: Gemeente Hardenberg

 • H.D. Tiekstra

  H.D. Tiekstra

  Nieuwe functie: Bestuursadviseur

  Nieuwe werkgever: Vereniging van Griffiers

  Datum in dienst treding: 01 feb 2020

  Oude functie: Griffier

  Oude werkgever: Gemeente Moerdijk

 • Gerrit den Uyl wordt door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid voorgedragen als directeur van de Politieacademie. De beoogde benoemingsdatum is 16 februari a.s.
Gerrit den Uyl is sinds 2015 directeur van het Politiedienstencentrum (PDC). Daarvoor was hij diensthoofd Facilitair Management van het PDC en plv. Korpschef van de politie Zuid-Holland-Zuid. Van 2000-2007 was hij werkzaam bij de provincie Utrecht als directeur en loco-provinciesecretaris. 

Lid korpsleiding Leonard Kok zegt over de voordracht: 'De Politieacademie staat voor een grote opgave, omdat er veel nieuwe politiemensen moeten worden opgeleid. De komende tijd wordt er veel gevraagd van docenten, personeel en leiding. Tegelijk wordt het politieonderwijs hervormd. De korpsleiding is blij dat we samen met de Politieacademie en het ministerie Gerrit hebben kunnen voordragen, omdat hij met zijn organiserend vermogen en politie achtergrond, zeer geschikt is om de gewenste hervorming van het politieonderwijs vorm te geven.'

Gerrit den Uyl volgt Leon Kuijs op die in december afscheid nam van de Politieacademie.

  Gerrit den Uyl

  Nieuwe functie: directeur Politieacademie

  Nieuwe werkgever: Politieacademie

  Datum in dienst treding: 16 feb 2020

  Oude functie: directeur Politiedienstencentrum

  Oude werkgever: Politie

 • Han Bekkers
Per 1 december 2019 heeft Han Bekkers zijn aanstelling als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Leudal beëindigd. Hij bekleedde deze functie vanaf 14 april 2017, eerst als waarnemer en vanaf 23 mei 2018 als gemeentesecretaris. Hij heeft hiervoor negen andere functies als gemeentesecretaris vervuld in Dordrecht, Nijmegen en Amersfoort en als interim in onder meer Haarlemmermeer, Leiden en Heerlen.

  Han Bekkers

  Nieuwe functie: Directeur

  Nieuwe werkgever: Han Bekkers Leiderschap en advies

  Datum in dienst treding: 17 apr 2017

  Oude functie: Gemeentesecretaris en algemeen directeur

  Oude werkgever: Gemeente Leudal

 • Met ingang van 1 januari 2020 gaat Piet Buijtels zich als associé verbinden aan Zeelenberg. Buijtels heeft in diverse gemeenten gewerkt als gemeentesecretaris en heeft daarmee zijn sporen verdiend binnen de lokale overheid. Laatstelijk bij de gemeente Maastricht. Recent heeft hij de Prijs der Gemeenten van de VNG ontvangen voor zijn verdiensten in het lokaal bestuur. Na zijn pensionering startte hij Doordacht Consult.

  Piet Buijtels

  Nieuwe functie: associé

  Nieuwe werkgever: Zeelenberg

  Datum in dienst treding: 01 jan 2020

  Oude functie: Gemeentesecretaris

  Oude werkgever: Gemeente Maastricht

 • Liesbeth Bloemen heeft haar vertrek per oktober 2020 aangekondigd. Vrijdag 13 december was Liesbeth Bloemen precies 15 jaar burgemeester van Zoeterwoude. 'Voor mij een mooi moment om aan te kondigen dat ik per 3 oktober 2020 met pensioen ga. Het burgemeesterschap vervul ik elke dag met veel plezier. Het is een voorrecht om burgemeester van deze prachtige gemeente te zijn. Mijn pensioen geeft me de mogelijkheid om de verwaarloosde vriendschappen uit het verleden aan te halen en nog meer te reizen. Ook krijgen mijn hobby’s straks meer aandacht. Ik blijf hier wonen, want ik houd van de mensen hier en ik voel mij Zoeterwoudenaar. Zoeterwoude is mijn thuis,' aldus Liesbeth Bloemen. Tijdens haar straks bijna 16 jaar burgemeesterschap heeft  Bloemen zich ingezet voor een goed bestuur en ambtelijke organisatie. Hierbij staat het samen doen en aanspreekbaar zijn altijd centraal. Speciale aandacht gaat uit naar taken zoals Jeugd, Volksgezondheid, Onderwijs, Afval, Juridische kwaliteit en Handhaving. Een leuk detail is dat ze de langstzittende vrouwelijke burgemeester in dezelfde gemeente is.

  Liesbeth Bloemen

  Nieuwe functie: Pensioen

  Nieuwe werkgever: -

  Datum in dienst treding: 03 okt 2020

  Oude functie: Burgemeester

  Oude werkgever: Gemeente Zoeterwoude

 • Sabrina van Miltenburg heeft meer dan 19 jaar ervaring binnen het veiligheids- en sociaal domein op het gebied van beleid, strategie en management. Als strategisch adviseur, project- en programmamanager zal zij zich vanuit PBLQ inzetten op uitvoerings-, beleids- en governancevraagstukken binnen de publieke sector.

  Sabrina van Miltenburg

  Nieuwe functie: Senior adviseur

  Nieuwe werkgever: PBLQ

  Datum in dienst treding: 01 dec 2019

  Oude functie: Manager Participatie en Werk

  Oude werkgever: Gemeente Den Haag