integriteit ‘Meerssense ambtenaar liep met wapens rond’ Een ambtenaar van de gemeente Meerssen die is veroordeeld wegens verboden wapens, en die ook meermaals meenam naar zijn werk bij de gemeenteloods, werkt nog steeds bij de gemeente. Dat schrijft het lokale medium Heuvelland Vandaag op basis van eigen onderzoek.
bestuurscultuur Breed onderzoek naar democratisch moreel vakmanschap Gemeenten, wetenschap, beroepsverenigingen en maatschappelijke partners gaan met miljoenen subsidie democratisch moreel handelen onderzoeken
ondermijning Wethouders: oproep tot eigenrichting onacceptabel Wethouders noemen Wilders’ oproep tot eigenrichting onverantwoord en schadelijk voor de rechtsstaat en het vertrouwen in het lokaal bestuur.
Bekijk alles over… bestuurlijke organisatie burgerparticipatie Europa handhaving herindeling integriteit ondermijning openbare orde en veiligheid
kennispartners Bezuinigen op samenwerken: wat is het waard? Een voorbeeld uit de praktijk: gemeente Katwijk.
privacy Kabinet wil politie ordeverstoringen ruimer laten onderzoeken Het voorstel past bij een bredere trend in Europa, waar politiediensten steeds vaker pleiten voor extra digitale bevoegdheden.
openbare orde en veiligheid Zorgen politie over Asielnoodmaatregelenwet Korpschef Janny Knol vraagt zich hardop af of de Asielnoodmaatregelenwet voor de politie wel uitvoerbaar is.
kennispartners Wat is de CSDDD? Hoog tijd dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen voor vervuiling en schendingen van mensenrechten in hun productieketens.
Marije van den Berg Autoriteit hebben we samen Het herstellen van onze democratie is een politieke, maar vooral een sociale opgave: meer betekenisvolle verbindingen tussen mensen creëren.
Ingezonden Laat waarnemend burgemeesters solliciteren in eigen gemeente Waarnemend burgemeesters mogen in Friesland niet meesolliciteren in de eigen gemeente. De vraag is of dat verstandig is.
Ingezonden Diversiteit in politiek kan niet wachten tot verkiezingsdag Voor een gesprek over diversiteit in de politiek is de verkiezingsdag te laat. Dat moet nu beginnen.
Matthias Blankesteijn Evaluatie van gemeenschappelijke regelingen: waar begin je? Sinds de wetswijziging van 2022 bevat elke gemeenschappelijke regeling verplicht een evaluatiebepaling. Maar wat betekent dat in praktijk?