sociaal / Partnerbijdrage

Grip op verantwoorde zorg voor iedere burger

Maak kennis met Merijn Obbink, sinds kort consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal.

29 maart 2022
Grip op verantwoorde zorg

Als consultant wil hij graag middels zijn kennis en kunde het verschil maken voor de burger. Op deze manier draagt hij bij aan het nastreven van grip op verantwoorde zorg.

Merijn, vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Merijn Obbink, 34 jaar, woonachtig in Den Haag en sinds 1 februari 2022 aan het werk voor Zorg-Lokaal als consultant. In mijn carrière heb ik een brede werkervaring opgedaan binnen het publiek domein. In verschillende functies heb ik gewerkt bij onder andere de politie, de psychiatrie en het sociaal domein van gemeenten. De laatste jaren heb ik als projectleider in het sociaal domein verschillende uitdagende projecten geleid.

Ik leef en werk vanuit de overtuiging dat ieder mens in de basis goed is, en zijn eigen situatie, en die van de mensen om hem heen, zal willen verbeteren. In samenwerkingen spoor ik mensen aan om vanuit hun eigen kennis en kunde te werken en daarop te vertrouwen. Als iedereen vanuit zijn eigen kracht een bijdrage levert, wordt de wereld iedere dag een stukje mooier. Daar ben ik van overtuigd.

Waar ligt jouw kracht?

Mijn kracht ligt in het feit dat ik snel leer en het fijn vind om voor ieder project weer iets nieuws te moeten leren, om zo mijn kennis uit te breiden. Ik ben analytisch sterk en heb vaak binnen een korte tijd door hoe processen lopen. En hoe ze verbeterd kunnen worden. Communicatief ben ik door mijn brede werkervaring en de nodige trainingen erg sterk.

Ik beschik over een brede keus aan gesprekstechnieken waardoor ik mij in alle mogelijke (lastige) gesprekken zal redden. De afwisseling in mijn werk vind ik erg belangrijk, of dat nu op inhoud of vorm is, dat maakt voor mij niets uit.

Waarom is werken voor Zorg-Lokaal en haar opdrachtgevers zo leuk?

Ik ben pas sinds een korte periode werkzaam bij Zorg-Lokaal en kan hier nog niet veel over zeggen. Wel is mijn indruk tot nu toe erg positief is. Eén van de redenen om voor Zorg-Lokaal te kiezen als werkgever is vanwege de grote van het bedrijf, de op mij familiair overkomende sfeer en de geuite ambities voor de toekomst. Tot nog toe lijkt dat beeld goed te kloppen. Ik voel me hartelijk ontvangen en nu al gewaardeerd.

Het werken voor gemeenten vind ik leuk, omdat het een politiek-bestuurlijke organisatie is. En dicht bij de uiteindelijke klant en de burger staat. Een gemeente is een hele brede organisatie waar veel expertise zit en je in samenwerking het verschil vrij direct kan maken voor de burger. Soms kan een gemeente wat externe expertise gebruiken op het gebied van bijvoorbeeld efficiency. Daar hoop ik vanaf heden een mooie bijdrage aan te kunnen leveren als consultant bij Zorg-Lokaal.

Meer informatie of nieuwsgierig?

Ben je naar aanleiding van dit interview met Merijn benieuwd naar wat hij voor jou kan betekenen? Stuur hem gerust een berichtje of connectieverzoek op LinkedIn. Of ben je nieuwsgierig naar wat wij als Zorg-Lokaal nog meer doen? Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.