of 61441 LinkedIn

Ontslag frauderende ambtenaar Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp heeft aangifte gedaan tegen een frauderende ambtenaar en eist het gestolen geld terug. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraadsleden.

De gemeente Leiderdorp heeft aangifte gedaan tegen een frauderende ambtenaar en eist het gestolen geld terug. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraadsleden.

Medio oktober 2018, zo blijkt uit de brief, is de gemeente Leiderdorp een onderzoek gestart naar een integriteitsschending ‘door één van onze ambtenaren.’ Het zou volgens het Leidsch Dagblad gaan om een secretaresse van de gemeente. Naar aanleiding van een ‘concrete aanwijzing’ naar mogelijk ernstig plichtsverzuim c.q. verduistering in dienstbetrekking, startte de gemeentesecretaris een verkennend onderzoek. Op basis van de uitkomsten daarvan is de betreffende ambtenaar nog diezelfde maand geschorst en is aangifte gedaan bij de politie. In december volgde een disciplinaire straf van ongevraagd ontslag. Later is dat omgezet naar definitief ontslag.

 

Terughalen

‘Onze inzet is gericht om het volledige schadebedrag te verhalen via de geëigende juridische mogelijkheden’, aldus het college in de brief aan de gemeenteraad van Leiderdorp. Volgens het Leidsch Dagblad zou het gaan om tienduizenden euro’s aan cadeaubonnen.

De gemeente zegt maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. De accountant heeft de genomen maatregelen als adequaat bestempeld. De fractievoorzitters zouden eind vorig jaar al in vertrouwen door het college op de hoogte te zijn gesteld van de fraudezaak en het strafontslag van de medewerker.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Toeschouwer (Waarnemer) op
En waarom zijn alleen de fractievoorzitters op de hoogte gesteld. "In vertrouwen" nog wel. Dus de andere raadsleden, die ingevolge artikel 169 lid 2 Gemeentewet evenveel recht op deze informatie hebben, mogen dit niet weten? Zij moeten dit weten!