De opgestapte deelraadsvoorzitter Harlow Brammerloo van Rotterdam Noord betaalt zijn omstreden studiekosten vrijwillig terug. Dat heeft de deelgemeente dinsdag laten weten. Of hij het volledige bedrag terugbetaalt of slechts een deel, is niet duidelijk.
Deelraadsvoorzitter gaat studiekosten terugbetalen
De deelgemeente vergoedde ruim 18.000 euro aan studiekosten voor Brammerloo, maar de raad zag het belang van zijn studie Public Management…
Studiekosten
De deelgemeente vergoedde ruim 18.000 euro aan studiekosten voor Brammerloo, maar de raad zag het belang van zijn studie Public Management aan de Universiteit van Twente niet in. Bovendien was daar geen bestuursbesluit over genomen. Brammerloo stelde voor de kosten (deels) terug te betalen, maar met die geste kreeg hij geen raadsmeerderheid achter zich. Wel wilde de deelraad hem unaniem ontslag verlenen. Vrijdag gaf hij zijn zetel op.
Aanbod
,,Ik houd mij aan afspraken en toezeggingen. Hoewel er geen formele verplichting is en de raad oproepen tot terugbetaling heeft ingetrokken en verworpen, blijf ik bij mijn aanbod", aldus Brammerloo. Hij vond zijn studie van belang om zijn taken goed te kunnen uitvoeren.
Reacties: 2
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Dit lijkt me simpel, het gehele bedrag terug laten betalen. Ten eerste is er geen goedkeuring vanuit de raad, dus ongeacht of de persoon in kwestie het van belang vond om zijn werk goed te doen, hij gaat daar niet over. M.i. betreft het hier minder de noodzaak voor de "huidige" functie als wel voor een toekomstige betere functie, dus gewoon net als een ander HELEMAAL ZELF BEKOSTIGEN! Niet deels, de maatschappij krijgt ook geen deel van het salaris wat hij meer gaat verdienen, waarom zou de maatschappij voor ambities op moeten knappen. Er zijn mensen die al nauwelijks hun kinderen een reguliere opleiding kunnen laten doorlopen, dan kan het toch niet zo zijn dat deze mensen de vervolgambities van notabene deelraadvoorzitters gaan betalen!!!!!
Wat ik mij afvraag is hoe de regels zij. Is het bij elke studieuitgave nodig dat de raad een besluit neemt?
Of, is het nu omdat het om een groter bedrag gaat? Weet iemand hoe de regels er uit zien?