Advertentie

Burgemeester Roosendaal telefonisch bedreigd

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal is afgelopen vrijdag telefonisch bedreigd door een 42-jarige man uit Steenbergen. De politie heeft de man dezelfde dag nog aangehouden.

03 maart 2011

Alarmnummer 112

Een woordvoerder van de gemeente Roosendaal heeft berichtgeving hierover donderdag in dagblad BN/De Stem bevestigd. De Roosendaalse burgemeester heeft aangifte gedaan. De aangehouden Steenbergenaar liet vrijdag via het alarmnummer 112 weten de burgemeester iets ergs aan te willen doen. Hij deed dat in het Engels. De politie wist de man vrij snel op te sporen.

 

Eén lijn

Begin deze week is de man weer vrijgelaten en sindsdien staat hij onder toezicht van de reclassering. Volgens de politie maakte de man een verwarde indruk. Burgemeester Niederer laat in een persverklaring weten het onacceptabel te vinden dat een lokaal bestuurder wordt geïntimideerd of bedreigd. 'We moeten één lijn trekken, tot hier en niet verder. Geef je er als burgemeester aan toe, dan is dat het faillissement van jezelf en van onze lokale democratie', aldus Niederer. Enkele jaren geleden werd hij ook bedreigd toen hij nog burgemeester in Weert was. Toen gebeurde dat na het sluiten van een coffeeshop.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Niek / jurist
Goed gedaan, mr. Niederer. Eindelijk een burgemeester die het door heeft hoe op te treden tegen tuig en bedreigingen.
Hopelijk wordt hij goed gesteund door de politie en het leger.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie