sociaal / Partnerbijdrage

Maak data gestructureerd inzichtelijk middels ons dashboard

Waarom is het dashboard in jouw specifieke rol nu zo interessant?

15 maart 2022
Data gestructureerd inzichtelijk maken

Het dashboard van Zorg-Lokaal maakt data gestructureerd inzichtelijk voor gemeenten. Maar waarom is het dashboard in jouw specifieke rol nu zo interessant? Dat vertellen wij je graag.

Om de Wmo en Jeugdwet uit te voeren, hebben gemeenten te maken met een enorme hoeveelheid data. In die data schuilt interessante stuurinformatie, maar het is niet gemakkelijk om dat direct te zien. Zorg-Lokaal biedt daarom een dashboard aan. Door data te vertalen naar visuals worden de gegevens gestructureerd inzichtelijk gemaakt en worden trends en patronen zichtbaar.

Maar waarom is het dashboard dan interessant voor jou? Ook al ben je van het management, financieel medewerker, administratief medewerker of beleids- of contractmanager. Voor welke functie dan ook, het dashboard geeft inzichten binnen jouw specifieke rol. Laten we het op een rijtje zetten!

Waarom is het dashboard voor jou als management interessant?

Voor managementfuncties binnen gemeenten is er op hoog niveau informatie beschikbaar. Op de overzichtspagina van het dashboard is in één oogopslag zichtbaar hoe het ervoor staat op het gebied van Wmo en Jeugdwet. Vanuit dit dashboard zijn er allerlei mogelijkheden om te downdrillen naar de informatie over specifieke periodes of andere detailniveaus.

Daarnaast is er een rapport beschikbaar op basis van een AI algoritme oftewel neuraal netwerk. Op basis van ons neuraal netwerk wordt weergegeven wat de verwachte kosten zijn voor de komende tijd. Dit kan bijvoorbeeld bijdragen bij het opstellen van de begroting.

Waarom is het dashboard voor jou als beleids- of contractmanager interessant?

Voor beleids- en contractmanagers is het goed om een aantal inhoudelijke zaken te kunnen zien. Daarvoor is er in het dashboard de ‘zorgaanbiederskaart’. Hierin kun je informatie zien rondom de waarde en benutting of de in- en uitstroom bij een geselecteerde zorgaanbieder en hoe dit zich verhoudt tot de benchmark binnen de gemeente. Dit is bijvoorbeeld handig als input bij contractgesprekken.

Ook als je wilt weten welke doorlooptijden er binnen gemeenten behaald worden, kun je terecht op het dashboard. Zo kun je onder andere zien hoe lang het duurt tussen de start van een toewijzing en de daadwerkelijke start van de zorg. Of hoe lang de zorg van start tot stop heeft gelopen.

Ben je benieuwd naar het declaratiegedrag van aanbieders? Het dashboard laat snel zien welke aanbieders te laat of misschien wel helemaal niet declareren. Tot slot kun je bij zorgpaden zien wat het verloop van cliënten is tussen verschillende categorieën.

Waarom is het dashboard voor jou als financieel medewerker interessant?

Voor medewerkers die bezig zijn met financiële zaken binnen gemeenten zijn er diverse rapporten beschikbaar. Zo is er een gedetailleerd overzicht van de waarde en benutting. Hier vind je een gedetailleerd overzicht van de kosten in de periode waarop ze betrekking hebben. Daarnaast is er een rapport als je wilt weten of er nog gedeclareerd wordt over voorgaande boekjaren en wanneer die declaraties nog gaan plaatsvinden.

Ook is het rapport op basis van AI algoritme oftewel neuraal netwerk geschikt voor financiële medewerkers. Het geeft op basis van het neuraal netwerk aan wat de verwachte kosten zijn voor de komende tijd. Dit kan bijvoorbeeld bijdragen bij het opstellen van de begroting.

Waarom is het dashboard voor jou als administratief medewerker interessant?

Het dashboard bevat een aantal onderdelen die speciaal voor de administratieve uitvoering van gemeenten geschikt zijn. Zo is er rapport op het gebied van zorgstapeling waarin je direct ziet bij welke cliënten opvallende zaken spelen. Het gaat dan bijvoorbeeld over welke cliënten de meeste gestapelde zorg hebben of bij welke cliënten de meeste kosten liggen.

Ook zijn er lijsten beschikbaar waarin toewijzingen zichtbaar zijn die bijvoorbeeld nog geen melding aanvang zorg hebben of waarop nog niet gedeclareerd is.

Ga aan de slag met het dashboard

Ben je naar aanleiding van dit blog nieuwsgierig of benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen met betrekking tot realtime data en ons dashboard? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.