sociaal / Partnerbijdrage

Consultant Peter helpt bij grip op verantwoorde zorg

Maak kennis met Peter Schieven, consultant binnen het sociaal domein bij Zorg-Lokaal.

17 februari 2022
Grip op zorg

Als consultant biedt hij gemeenten inzicht middels onder andere (financiële) data-analyse en contractmanagement. Op deze manier draagt hij bij aan het nastreven van grip op verantwoorde zorg.

Peter, vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Peter Schieven en sinds 2 jaar in dienst bij Zorg-Lokaal als consultant. Als consultant kom ik bij diverse klanten binnen het sociaal domein. Hier zet ik mijn kennis en expertise op het gebied van (financiële) data-analyse, berichtenverkeer en systemen, bedrijfsvoering advies, procesoptimalisatie en contractmanagement in. Op deze manier draag ik bij aan het nastreven van grip op verantwoorde zorg.

Waarom is werken voor Zorg-Lokaal en haar opdrachtgevers zo leuk?

Het werken bij Zorg-Lokaal is erg afwisselend werk. Het ene moment voer ik als contractmanager een gesprek met een zorgaanbieder. En het andere moment help ik het dashboard te verbeteren en hier duiding aan te geven voor onze klanten.

Aan welke opdrachten werk je momenteel?

Op dit moment werk ik bij Regio Rivierenland als contractmanager Wmo/Jeugd. Daarnaast voer ik een opdracht uit bij een zorgaanbieder. Hier ben ik bezig met de financiële afhandeling van de productie van het voorgaande jaar. Dit met gemeenten, maar ook intern.

Tevens ben ik intern aan het kijken in welke mate het dashboard van Zorg-Lokaal nog beter kan worden benut. En om (potentiële) klanten mee te nemen in de voordelen van het gebruik van ons dashboard.

Kun je wat meer vertellen over een opdracht?

Het dashboard van Zorg-Lokaal wordt al wel gebruikt door klanten, maar biedt nog veel meer mogelijkheden. Dit proberen we onder de aandacht te brengen bij (potentiële) klanten. Dit door ons meer in onze klanten te verdiepen en om ze ook echt de meerwaarde van het dashboard te kunnen laten zien. Mijn rol daarin is om de data die we zien ook te vertalen naar praktische informatie en handvatten waar een klant iets mee kan. Hierin helpt mijn ervaring als contractmanager en het logisch kunnen verbinden van data.

Meer informatie of nieuwsgierig?

Ben je naar aanleiding van dit interview met Peter benieuwd naar wat hij voor jou kan betekenen? Stuur hem gerust een berichtje of connectieverzoek op LinkedIn. Of ben je nieuwsgierig naar wat wij als Zorg-Lokaal nog meer doen? Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.