of 65101 LinkedIn

Binnenlands Bestuur Podcast

Afbeelding

Binnenlands Bestuur maakt diverse podcast series, zoals o.a. Mystery Burger en Herstart.

 

HERSTART

De podcastserie Herstart onderzoekt in vier afleveringen hoe de samenleving er na anderhalf jaar corona voorstaat, en hoe het in de herstelfase verder zal gaan.

 

  • In de eerste aflevering van deze podcastserie luiden twee wethouders de noodklok. Rutger Groot Wassink en Peter Heijkoop zien in hun gemeenten steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Ze pleiten daarom voor een radicale herziening van de sociale zekerheid.

  • Het onderwerp van de tweede aflevering is de schuldenproblematiek. In de nasleep van de kredietcrisis ontstond er een 'granieten bestand' van problematische schulden, die nog jarenlang bleven bestaan. Hoe voorkomen we dat hetzelfde gebeurt in de herstelfase van de coronacrisis? Daarover komt onder andere lector schulden en incasso Nadja Jungmann aan het woord.

  • In de derde aflevering wordt de daklozencrisis besproken. Dat is een thema dat in Nederland wordt gezien als een zorgvraagstuk, ondergebracht bij het ministerie van volksgezondheid. Maar Divosa-voorzitter Erik Dannenberg betoogt dat we dakloosheid meer als een huisvestingsvraagstuk zouden moeten beschouwen.

  • De vierde en laatste aflevering gaat over gezondheidsachterstanden. Wie leeft met een laag en onzeker inkomen, leeft korter en ongezonder. Erik Dannenberg legt uit hoe dat komt en wat we daaraan kunnen doen. Hij deelt ook zijn visie op hoe Nederland sterker uit de coronacrisis kan komen.

Klik op één van de onderstaande buttons om de podcast te beluisteren:

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

 

 

Afbeelding

 

Afbeelding