Advertentie
sociaal / Nieuws

Grote steden steunen kinderpardon

145 gemeenten hebben zich achter het kinderpardon geschaard. Nu ook Den Haag de motie steunt, staan alle 4 grote steden erachter.

30 maart 2012

Na Amsterdam, Rotterdam en Utrecht heeft ook Den Haag zich achter de oproep voor een kinderpardon geschaard. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met een oproep van de PvdA en GroenLinks hiertoe.

145 gemeenten

Den Haag gaat er, net als de drie andere grote steden, bij het kabinet-Rutte op aandringen dat minderjarige vreemdelingen die al jaren in Nederland wonen en hier zijn geworteld in Nederland mogen blijven. Al meer dan 145 Nederlandse gemeenten hebben zich inmiddels achter de oproep geschaard.

Gedoogkabinet
Alleen de Haagse raadsfracties van de VVD, het CDA en de PVV, de drie partijen die het gedoogkabinet vormen, stemden tegen de oproep voor een kinderpardon. De collectieve oproep van de steden volgt op een initiatiefwet die de fracties van de ChristenUnie en de PvdA onlangs in de Tweede Kamer indienden. Hierin roepen zij minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel op tot een generaal pardon voor asielkinderen. Het initiatief wordt ook gesteund door bijna 150.000 Nederlanders die een petitie van GroenLinks hebben ondertekend.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Dennis / -
Goed initiatief en positief signaal richting de Haagse politiek. Ik ben blij dat mijn gemeente (hoewel, bedenkingen van de VVD en paar CDA'ers) ook heeft ingestemd met dit kinderpardon.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie