Advertentie

Stadsdeel permitteert zich luxe zeiljacht tijdens Sail

Fatima Elatik, de voorzitter van stadsdeel Oost, ligt onder vuur over een boottocht tijdens Sail. Als enig stadsdeel voer Oost afgelopen donderdag bij de intocht mee met een eigen schip. Dat meldt Het Parool.

24 augustus 2010
Topzeilschoener
Het stadsdeel voer met de 42 meter lange schoener J.R. Tolkien, volgens de verhuurder een luxueuze 'topzeilschoener'. De tweemaster biedt plaats aan negentig personen. Het was een imposanter vaartuig dan de partyboot waarmee het stadsbestuur uit de Stopera meevoer en waarop stadsdeelbestuurders en (deel)raadsleden uit heel Amsterdam welkom waren. Beide schepen kruisten elkaar donderdag ter hoogte van het Amsterdamse havengebied aldus Het Parool.

7 duizend euro
Volgens de krant is de huurprijs voor een dagtrip met de Tolkien normaal rond de zevenduizend euro. Onduidelijk is of er een toeslag werd geheven voor Sail. Het partyschip Columbus, waarop het college voer met genodigden, kent een bescheidener tarief: 1500 euro. De Columbus biedt plaats aan 250 personen.

Eigen feestje
GroenLinksfractievoorzitter Astrid Kuiper, wier partij deel uitmaakt van het stadsdeelbestuur in Oost, heeft schriftelijke vragen gesteld over de zeiltocht, waarbij politici van in ieder geval PvdA, D66 en ook GroenLinks aanwezig waren. Kuiper herinnert aan de uitspraak van vorig jaar van de deelraad van Zeeburg (inmiddels opgegaan in die van Oost) om alleen 'onvermijdbare kosten' te maken tijdens Sail. Vanwege de ophanden zijnde bezuinigingen moest het geen 'eigen feestje' worden. 

Al geboekt
Een woordvoerster van Elatik verklaart tegenover Het Parool dat de Tolkien al geboekt was op het moment dat de deelraad van Zeeburg uitsprak dat het allemaal zo sober mogelijk moest.

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

NL / Nederlander
Wat een gejammer 7000 euro voor 90 man. Een etentje met zo'n gezelschap is al duurder...
Mohamed / burger
Het gaat niet om het bescheiden bedrag van € 7000,- maar om het effect wat het heeft op de burgers die de riem nog strakker moeten aanhalen.
Oscar
Als ze zonodig op zo'n boot naar sail willen, dan kunnen ze dat toch zelf betalen? Als ze met 70 persoen gaan kost hen dat maar €100,00 per persoon en hoeft de belastingbetaler en niet voor op te draaien.
arnold / financieel beleidsmedewerker
Als iedereen moet inleveren waarom die zogenaamde socialisten dan niet? Lekker hoor als je lange dagen maakt en met 1200 euro thuiskomt en je leest dit soort dingen. Werkt echt motiverend. Eens te meer is duidelijk dat politici een enorme plaat voor hun kop hebben en geen idee hebben van hoe de gewone man rond moet zien te komen.
Jos Praat / beleidsadviseur
tja, wat kun je van regenten anders verwachten?
Jan / ambtenaar
Geen goed voorbeeld, maar aan de andere kant: 7000 euro gedeeld door 90 personen is maar 77 euro per persoon. Niet echt duur voor een uitje. De vraag is wel of men dat niet zelf had kunnen betalen uit de onkostenvergoeding. Of misschien gebeurt dat wel (alsnog)?
Niek / jurist
Tsja, in tijden van politiek gebrul om soberheid en bezuiniging weet menige overheid het volk te verrassen met dikbetaalde pracht en praal. Het verweer dat de boot al was besteld is een drogreden. Je kunt dit in het kader van je geloofwaardigheid niet maken. Toch kon ik een glimlach niet onderdrukken, toen het centrale stadsbestuur lettelijk "de loef werd afgestoken" in het Amsterdams havengebied.
Roel van der Heide / plv. raadsgriffier
Dit is dus weer typisch zo'n discussie die alleen in Nederland gevoerd kan worden.
Waar praten we over? 7000 Euro voor 90 man. Typisch Groen Links om daar vragen over te stellen. Pennywise-Poundsfoolish.
JvV / consultant
Over de top, deze commotie. BB mag zich afvragen waarom ze aan dit soort berichtgeving meedoet. Er zijn zat zinniger onderwerpen in gemeenteland te melden!
Gerard / Directeur
Tjonge jonge....de spindokters van links allochtonenland hadden weer een griepje.

Stadsdeel, dat is toch een eufemisme voor een goed betaalde subsidiemachine zonder werkelijk toegevoegde waarde ?
arnold / financieel beleidsmedewerker
@roel van der heide
Ik zie aan je functie dat jij geen geldzorgen krijgt als je in moet leveren. Ik heb nieuwss voor je. Zelfs de middenklasse krijgt nu al moeite met rondkomen. Blijf ook jij maar lekker in je ivoren toren zitten. Het gaat inderdaad niet om die 7.000. Maar wel om de VOORBEELDFUNCTIE. Maar daar kijken de hoge heren/dames niet naar als het om hun eigen portemonnee gaat. BTW ik stem geen groenlinks, dan moet ik wel heel ziek zijn.
Sence / Ondernemer
7.000,= BELASTINGGELD. 7.000,- /90=77,- Heel slim. Gaat niet om dat. Gaat erom dat het 7.000,- van mijn BELASTINGGELD IS. 1.000 Gemeenten a 7.000,- = 7.000.000,-. Zo kan je ook rekenen. Maar dat doe je alleen als je het zelf moet betalen.
Advertentie