Advertentie

Rianne Donders wordt de nieuwe burgemeester van Roermond

De gemeenteraad van Roermond heeft maandagavond de 54-jarige Rianne Donders - De Leest (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Limburgse bisschopsstad.

14 oktober 2014

De gemeenteraad van Roermond heeft maandagavond de 54-jarige Rianne Donders - De Leest (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Limburgse bisschopsstad. Dat gebeurde na een advies door een vertrouwenscommissie.

Jos van Rey
Donders neemt waarschijnlijk per 1 januari 2015 de voorzittershamer over van huidig waarnemend burgemeester Peter Cammaert (CDA). Een voordracht 2 jaar geleden liep op niets uit door ingrijpen van justitie. Die greep in, omdat toenmalig VVD-wethouder Jos van Rey uit de vertrouwenscommissie geheime informatie zou hebben doorgespeeld aan een van de kandidaten, partijgenoot Ricardo Offermanns.

Voordrachtsprocedure
Offermanns is inmiddels veroordeeld voor corruptie, maar gaat in hoger beroep. De voordrachtsprocedure moest daarom over. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
En nu ook gewoon bekendmaken wie voor en wie tegen haar benoeming heeft gestemd en ook wie de andere kandidaten waren. Weg met die geheimzinnigheid rond burgemeestersbenoemingen!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie