sociaal / Partnerbijdrage

Webinar Datagedreven Werken en Slimme Steden

20 september 2023 | 11:00 - 11.45 uur

25 augustus 2023
webinar van dam

We zien dat gemeenten steeds vaker technologieën inzetten in de buiten ruimte om inzicht te krijgen in maatschappelijke vraagstukken, te sturen op mogelijke oplossingen hiervoor en het kunnen sturen op real time evenementen. Deze ontwikkeling wordt samengevat als Slimme Steden (Smart City). Gezien de grootte van Nederlandse gemeenten bekijken wij deze verandering als Slimme Steden en Dorpen. Je ziet de inzet van deze technologie vaak op vraagstukken rondom Energietransitie, Mobiliteit, Klimaatadaptie, Veiligheid. Dit zijn vraagstukken die binnen de afdeling Fysiek Domein verder vorm krijgen. Slimme Steden en Dorpen hebben als basis de inzet van data. Door op een datagedreven manier naar slimme technologische oplossingen te kijken, kunnen vraagstukken het fysieke domein effectiever worden aangevlogen. Wij bieden in eerste instantie handvatten hoe gemeenten op een datagedreven manier dat kunnen doen.

Programma

Hoe creëer je als gemeente een leefbare en sociale stad of dorp? Met behulp van data en slimme technologieën natuurlijk. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De transitie naar een slimme leefomgeving brengt voor gemeenten en provincies vragen met zich mee over hoe te starten, hoe de governance te organiseren en hoe de samenwerking met externe partners vast te leggen. In deze webinar concretiseren we hoe je als overheid de eerste stappen kunt zetten om de stevige basis vorm te geven van een slimme stad of een slim dorp.

Het webinar is bedoeld voor professionals werkzaam binnen de overheid of in het maatschappelijk domein. Deelname is gratis.

Datum:      20 september 2023
Tijd:           11.00 - 11.45 uur
Locatie:      Online

Trainer

Sharona Jansen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.