Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeente Stein meest toegankelijk voor gehandicapten

De Limburgse gemeente Stein is uitgeroepen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021. Stein stond in de finale met Hardenberg, Harderwijk, Oude IJsselstreek en Zwolle.

07 oktober 2021
rolstoel.JPG

De Limburgse gemeente Stein is uitgeroepen tot de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021. Stein stond in de finale met Hardenberg, Harderwijk, Oude IJsselstreek en Zwolle.

Ervaringsdeskundigen

De gemeente springt eruit door verschillende initiatieven, zoals samenwerking met ervaringsdeskundigen om de gemeente meer toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. De vakjury zegt dat Stein ‘op alle domeinen bezig is met de realisatie van toegankelijkheid’. Zo zijn op scholen prikkelarme lokalen gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft de gemeente een meerjarenagenda waarin het alle plannen voor meer toegankelijkheid heeft opgesteld. Hierbij gaat het onder meer om zorgen voor werk voor mensen met een beperking, maar ook zorgen dat mensen met een handicap gemeentegebouwen goed kunnen gebruiken.

 

Goede stappen

Zwolle krijgt de aanmoedigingsprijs, omdat het ‘goede stappen’ zet voor toegankelijkheid en de jury de gemeente wil aanmoedigen om dat werk door te zetten en uit te breiden.

 

Leren

Alle Nederlandse gemeenten doen mee aan de verkiezingen en een vakjury kiest de winnaar. De voorzitter van die jury is Leonard Geluk, de algemeen directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Met de verkiezingen wil de VNG gemeenten wijzen op het belang van toegankelijkheid en zorgen dat gemeenten van elkaar leren. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

alexander / ambtenaar
Hartelijk gefeliciteerd gemeente Stein, prachtig. Hart op de juiste plaats. Wij zullen analyseren welke verschillen er zijn met onze gemeente. Wellicht contact met jullie leggen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie