Advertentie
sociaal / Nieuws

Rotterdam opent woonwijk voor aso's

In Rotterdam zijn woensdag elf 'Skaeve Huse' officieel geopend, speciale woonunits voor mensen die zo veel overlast veroorzaken dat ze niet te handhaven zijn in een gewone woonwijk.

29 juni 2017

In Rotterdam zijn woensdag elf 'Skaeve Huse' officieel geopend, speciale woonunits voor mensen die zo veel overlast veroorzaken dat ze niet te handhaven zijn in een gewone woonwijk.

Geen dwang
Wethouder Joost Eerdmans verrichtte de opening samen met de topvrouw Maria Molenaar van woningcorporatie Woonstad. 'In Rotterdam verhuizen de daders, niet de slachtoffers', zei Eerdmans. Dat wil niet zeggen dat dwang wordt toegepast: mensen gaan vrijwillig in de woonunits in de buurt van Rotterdam The Hague Airport wonen. Ze krijgen er begeleiding en zorg en dat is volgens de betrokken partijen ook in hun eigen belang: ze belanden niet op straat en uit ervaringen elders blijkt dat de kwaliteit van leven er vaak op vooruitgaat.

Vreemde huizen

Het concept van Skaeve Huse is bedacht in Denemarken. Letterlijk betekent de term 'vreemde huizen'. De woonunits zijn een tijdelijke oplossing. Het is de bedoeling dat mensen uiteindelijk terugkeren naar een normale woonomgeving. (ANP)

Reacties: 10

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Udo
Als je met mensen aande praat komt interesse toont respect heben en naar hun levensverhaal luistert in zo'n mooi huisje dan krijgen we een veel beter leefklimaat.Iedereen mag er zijn ! Ze mogen van mij ook een mooie auto voor de deur hebben of een keer op vakantie of uit eten als je zo gestigmatiseerd wordt dan verdien je wel een keer iets. Kijk ook maar eens naar de herhalingen van The Amsterdam Project dat is pas menselijke diepgang ! Echte krachtige mensen die hun lot niet hebben uitgezocht maar het wel ondergaan.Dit verhaal is iets anders maar heeft veel gelijkenissen Ze kunnen er niets aan doen en door ze te pesten en te veroordelen vraag je om agressie van hun kant. Het zijn echt mensen echt waar.We willen iets moois en goeds zien ! Zij mogen er ook zijn.
dalrymple / ambtenaar
Eindelijk eindelijk eindelijk kiest er eens een gemeente voor de slachtoffers in plaats van de daders

https://nl.wikipedia.org/wiki/Leven_aan_de_onder …
Ben
Dalrymple: was het maar zo simpel. Wat een denigrerend en makkelijk oordelend artikel he ? Zo verandert er nooit iets.Zo blijven ze onmenselijk gediscrimeerd.
Jeroen / Gemeenteambtenaar
'Skaeve Huse' van één kant een raar/vreemd fenomeen je misdraagt je en zorgt structureel voor overlast in je huidige woonomgeving en i.p.v. dat je echt eens een keer aangepakt wordt (natuurlijk wel met de nodige begeleiding) krijg je een vrijstaand huisje aan de rand van de stad.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Ben je dan niet bezig een soort nieuwe "woonwagenkampen" aan het creeren?
Mark / adviseur
Woonwijk? Aso's? Een paar containerachtige units, zo ver mogelijk van de bewoonde wereld, voor mensen die zelf vaak grote problemen hebben (psychiatrisch, verslaving).Ik had van Binnenlands Bestuur meer nuance verwacht. Skaeve Skaats.
Marnix
Een nieuwe camping fort oranje dus dan kun je die voor 5 miljoen ook wel in stand houden en nieuwe of betere caravans plaatsen.Zo schieten we niets op in Nederland.

Maar van mij mag het.

Het zal er trouwens best gezellig zijn onder elkaar dan kunnen ze elkaar lekker opjutten tegen de autoriteiten.Het zijn trouwens wel leuke

huisjes. .
Jeroen
Ik vind het prima gun ze het van harte dat ze een mooiere toekomst krijgen en laten we alsjeblieft niet zo oordelen of jaloers zijn het zijn allemaal mensen wat worden sommigen toch onaardig.Zij mogen ook in een huisje aan de rand van de stad net zo goed. Ook weet je helemaal niet of ze verslaafd en/of psychiatrisch patient zijn en wat dan nog ?

Ze hebben vast meer dan genoeg meegemaakt in hun leven en hier niet omgevraagd ze kunnen niet overal iets aan doen.Deze decentralisatie tijd laat de ware mens zien velen zijn zo hard en gemeen..
joop
tja die aso wijken of wijken voor onaangepaste personen zijn opgericht voor mensen die in den maatschappij zich niet meer kunnen handhaven vanwege gedrags en psygies en verslaving of zwakbegaafd zijn en werkloos en armoedig zijn en bied uikomst denk ik .
Paul / projectleider
Waarom niet gewoon Veenhuizen in ere herstelt?
Advertentie