sociaal / Partnerbijdrage

Consequenties Deelfonds Sociaal Domein, budgetten 2015 en Meicirculaire

Consequenties Deelfonds Sociaal Domein, budgetten 2015 en Meicirculaire

01 juli 2014

AfbeeldingGemeenten zijn volop bezig met de voorbereidingen op de 3 decentralisaties. Inmiddels zijn ook de budgetten bekend die beschikbaar komen voor de uitvoering van Wmo, Jeugdwet en Participatiewet in 2015. Daarnaast is duidelijk geworden hoe het Deelfonds Sociaal Domein gaat werken en hoe gemeenten de middelen ontschot kunnen inzetten. RadarAdvies zet voor u de belangrijkste elementen op een rijtje uit de Tijdelijke Wet Deelfonds Sociaal Domein, de Meicirculaire en de toekenning van de budgetten voor 2015. Zodat u een goed beeld krijgt van de consequenties voor uw gemeente.

Samenvatting

  • De Tijdelijke Wet Deelfonds Sociaal Domein ligt ter behandeling in de Tweede Kamer en regelt de ontschotte budgetten voor de Jeugdwet, Wmo en Participatiewet, inclusief een wijziging van de verantwoording.
  • De Meicirculaire bevat de verdeling per gemeente van de totaal € 10,4 miljard voor de nieuwe taken Wmo en Jeugdwet.
  • De voorlopige budgetten 2015 van de Participatiewet zijn ook bekend gemaakt.

Download hier de samenvatting die RadarAdvies voor u gemaakt heeft van de Tijdelijke Wet Deelfonds Sociaal Domein, de Meicirculaire en de verantwoording bij de toekenning van de budgetten voor 2015.

Meer weten?

Wilt u een nadere toelichting over de Tijdelijke Wet Deelfonds Sociaal Domein en de Meicirculaire, en wat dit betekent voor uw gemeente, neem dan contact op met

  • Anton Revenboer - a.revenboer@radaradvies.nl - 06 5496 7293

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.