Advertentie
sociaal / Nieuws

Maastricht neemt motie kinderpardon aan

De gemeenteraad van Maastricht heeft de motie van het CDA aangenomen. In de motie wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen bij minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel (CDA) aan te dringen op een humane oplossing voor deze kinderen. Dit bij voorkeur volgens een eerder ingediend wetsvoorstel van PvdA en ChristenUnie, in de volksmond het kinderpardon genoemd.

29 februari 2012

De gemeenteraad van Maastricht heeft dinsdag een motie van het CDA aangenomen om kinderen die langer dan 8 jaar in Nederland zijn, hier te laten blijven. Het CDA in Maastricht was de eerste en enige CDA-raadsfractie in Nederland die zelf een motie voor een kinderpardon indiende.

Kinderpardon

In de motie wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen bij minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel (CDA) aan te dringen op een humane oplossing voor deze kinderen. Dit bij voorkeur volgens een eerder ingediend wetsvoorstel van PvdA en ChristenUnie, in de volksmond het kinderpardon genoemd.

CDA
Het CDA in Maastricht was de eerste en enige CDA-raadsfractie in Nederland die zelf een motie voor een kinderpardon indiende.

Humane oplossing

Alleen de VVD en een lokale partij stemden tegen. Voorzitster Vivianne Heijnen van de CDA-fractie benadrukte dat de motie bij voorkeur zoekt naar een oplossing in de lijn van het kinderpardon, maar ook ruimte laat voor andere mogelijkheden. ,,We vertrouwen en hopen dat uit Den Haag een oplossing komt'', aldus Heijnen in een toelichting. ,,Die oplossing zou kunnen liggen in de nieuwe voorstellen waarmee minister Leers binnenkort komt''.


Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie