Advertentie
sociaal / Nieuws

Amsterdam slaat alarm over 24 uurszorg jongeren

Tientallen Amsterdamse jongeren met een licht verstandelijke beperking vallen tussen wal en schip als ze intensieve 24 uurszorg en begeleiding nodig hebben.

01 mei 2015

Tientallen Amsterdamse jongeren met een licht verstandelijke beperking vallen tussen wal en schip als ze intensieve 24 uurszorg en begeleiding nodig hebben. De gemeente stelt dat ze door onduidelijke wetgeving nergens terechtkunnen en heeft hierover een noodkreet gestuurd naar staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid.

Noodoplossing
Het gaat om jongeren tussen de 18 en 23 jaar die een tijdelijk verblijf of behandeling in een 24 uursvoorziening nodig hebben voor de duur van één tot drie jaar. Amsterdam werkt aan een noodoplossing, zei wethouder Eric van der Burg (Zorg) vrijdag: 'Deze kwetsbare groep valt tussen wal en schip, omdat het vaak nog niet vast te stellen is of en hoelang zij langdurige zorg nodig hebben.'

Crisissituatie
Amsterdam vraagt Van Rijn om een oplossing, onder meer voor jongeren die als gevolg van een crisissituatie hun ouderlijk huis moeten verlaten en voor wie opvang noodzakelijk is om het leven weer op de rails te krijgen. Zij komen niet in aanmerking voor de Wet langdurige zorg.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie