Advertentie
sociaal / Nieuws

Inspectie houdt toezicht op wijkteams

Ouders en kinderen worden gevraagd naar hun ervaringen met het lokale team.

02 december 2022
Moeder en kind (capuchon op, kijkt omlaag) zitten op bed.
Shutterstock

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat toezicht houden op lokale teams. De inspectie is dit najaar al begonnen in 15 gemeenten.

Kennisniveau

De inspectie gaat onder meer onderzoeken hoe lokale teams van gemeenten de problemen van gezinnen in kaart brengen en vervolgens een plan-van-aanpak maken. Ook let de inspectie op het kennisniveau van de medewerkers en hun manier van werken – bijvoorbeeld of zij zich houden aan professionele richtlijnen.

Ouders en kinderen

Ouders en kinderen worden ook gevraagd naar hun ervaringen. De inspectie wil onder meer weten of het voor hen duidelijk is hoe het wijkteam hun problemen wil gaan oplossen en of er goed wordt geluisterd naar hun eigen wensen.

Aanbevelingen

Per onderzochte gemeente publiceert de inspectie een rapport waarin ook aanbevelingen zullen staan. Daarnaast komt er - naar verwachting voorjaar 2023 - een overkoepelend rapport waarin aandacht zal worden besteed aan de rol van de wijkteams in twee belangrijke hervormingsprogramma’s, de Hervormingsagenda Jeugd en het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie