Advertentie
sociaal / Nieuws

Asielzoekers krijgen matrassen in plaats van veldbedden

Dinsdag voerden de asielzoekers actie bij het Limburgse provinciehuis.

ANP
03 augustus 2022
gouvernement-maastricht-limburg-provinciehuis.jpg

De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een eis van protesterende asielzoekers in het gouvernement (provinciehuis) in Maastricht woensdag ingewilligd: ze krijgen stapelbedden met matrassen in plaats van de veldbedden waar ze de afgelopen dagen op lagen.

Actie

Die veldbedden accepteerden de veertig asielzoekers niet. Dinsdag eisten ze middels een demonstratieve actie op de stoep voor het gouvernement matrassen. En die krijgen ze, de stapelbedden worden woensdag geleverd, liet een woordvoerster van de veiligheidsregio weten.

Overleg

Woensdag voert het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) overleg met de veertig om te bekijken of er meer grieven zijn en of daar iets aan gedaan kan worden. De inhoud van deze gesprekken zijn privé, zei de woordvoerster van de veiligheidsregio.

Terug

Dinsdag eisten veel asielzoekers ook een ander onderkomen. Enkelen wilden terug naar Ter Apel. Volgens de woordvoerster wordt ook hierover gesproken met het COA. Zij benadrukte dat het om een tijdelijke crisisnoodopvang gaat. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie