Advertentie
sociaal / Nieuws

Aboutaleb: armen niet naar voedselbank verwijzen

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) wil niet dat gemeenten arme mensen doorverwijzen naar de voedselbank. Volgens de PvdA-bewindsman gaat daar een verkeerd signaal vanuit.

04 november 2008

Niet de bedoeling
'Het kan niet de bedoeling zijn dat voedselbanken de rol van de reguliere hulpverlening overnemen', schrijft hij maandag aan de Tweede Kamer. Bijna de helft van de voedselbanken werkt samen met de gemeente waarin ze zijn gevestigd, blijkt uit onderzoek dat Aboutaleb naar de Kamer heeft gestuurd. Van de gemeenten die samenwerken met de particuliere hulpverlening aan arme mensen, verwijst 45 procent door naar de voedselbanken.

Eigen voorzieningen
Volgens de staatssecretaris moeten gemeenten wijzen op hun eigen voorzieningen en structurele hulp bij het vinden van werk, saneren van schulden en/of extra financiële ondersteuning. Bij 56 procent van de gemeenten die samenwerken met voedselbanken, zijn ook afspraken gemaakt dat de particuliere hulpverleners mensen doorverwijzen naar gemeentelijke voorzieningen.

Conferentie
Aboutaleb is hiermee wel blij, omdat volgens hem mensen vaak niet de weg weten te vinden naar de gemeentelijke hulpverlening. Om de samenwerking tussen gemeenten en voedselbanken op dit gebied te stimuleren, gaat de staatssecretaris een conferentie met beide partijen organiseren.

 

Lees ook:
Armoedig beleid (25/01/2008)
Kledingbank in Drenthe (05/04/2007)
 

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie