Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Petitie tegen uitbreiding Roompot op Noord-Beveland

‘Zij waarschuwen voor een situatie als in Knokke en Blankenberge, waar de hele kust is volgebouwd.’

ANP
14 november 2023
De Oosterscheldekering bij Noord-Beveland.
De Oosterscheldekering bij Noord-Beveland.ANP

Tegenstanders van een uitbreidingsplan van Roompot Vakantieparken op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland hebben dinsdagmiddag een petitie aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders. De petitie is ongeveer 5100 keer getekend. De aanbieders van de petitie noemen de uitbreiding van het park met 29 hectare buitenproportioneel en zeggen dat het plan ten koste van de rust en de ruimte gaat.

Coördinator Evenementen

JS Consultancy
Coördinator Evenementen

Raadsgriffier

Zeelenberg in opdracht van Gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadsgriffier

Geen draagvlak?

Enkele tientallen mensen waren met initiatiefnemer Ad Faasse naar het gemeentehuis van Noord-Beveland gekomen om de petitie aan te bieden. Faasse benadrukte dat hij niets tegen de Roompot heeft en erkende dat renovatie en verduurzaming van het park in Kamperland noodzakelijk zijn, maar voegde eraan toe dat een uitbreiding met 29 hectare te veel van het goede is. Volgens Faasse wordt het park daardoor bijna twee keer zo groot.

Hij stelde dat er op Noord-Beveland geen draagvlak is voor de uitbreiding en zei dat er ook reacties van Belgische bezoekers op het uitbreidingsplan zijn gekomen. ‘Die waarschuwen voor een situatie als in Knokke en Blankenberge, waar de hele kust is volgebouwd.’ Daarna riep Faasse de gemeenteraad op tegen het uitbreidingsplan van Roompot te stemmen.

Vijfhonderd staanplaatsen

Burgemeester Loes Meeuwisse van Noord-Beveland zei dat het college de bezwaren tegen de uitbreiding van het park serieus gaat bekijken. Wethouder Yvonne Maas sloot zich aan bij die woorden. Ze zei dat het aanvankelijk de bedoeling was het plan in december aan de gemeenteraad voor te leggen, maar dat dit nu met het oog op zorgvuldigheid volgend jaar wordt.

Een woordvoerder van Roompot Vakantieparken liet weten dat bij de voorgenomen uitbreiding van het park in Kamperland het behoud van de meer dan vijfhonderd staanplaatsen het uitgangspunt is. ‘Ons doel is dus niet dat het veel drukker wordt.’ Verder zei de woordvoerder dat de maatschappelijke rol van Roompot op Noord-Beveland ‘niet gering’ is. ‘Verschillende inwoners werken bij ons. Ook stellen we in de zomer een woning ter beschikking voor de huisartsenpost.’

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans Bakker
Probleem is dat in dot soort gemeenten de ondernemers te nauwe banden hebben met de plaatselijke politiek. En weinig gevoel voor instandhouding van de eigen leefomgeving. Alleen volksprotesten hiertegen zetten zoden aan de dijk. De lokale bevolking lijdt onder het massale toerisme.
Advertentie