Advertentie
ruimte en milieu / Nieuws

Intercity Den Haag - Brussel mogelijk blijvend

De treinverbinding tussen Den Haag en Brussel zou wel eens blijvend kunnen zijn, als de problemen met de Fyra niet tijdig worden opgelost, zegt staatssecretaris Wilma Mansveld.

25 februari 2013

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) sluit niet uit dat de tijdelijke intercity tussen Den Haag en Brussel ook in de toekomst moet blijven rijden. Zij hoopt echter nog altijd dat de problemen met de gewraakte Fyra V250 snel worden opgelost, zodat deze snelle treinen weer kunnen worden ingezet tussen Amsterdam en Brussel.

Vervangende verbinding
Maar als dat onverhoopt niet lukt en er minder Fyra V250-treinen worden ingezet dan de nu geplande 16, dan zou de vervangende verbinding weleens een blijvertje kunnen worden. Dat schrijft Mansveld maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Technische analyse
Het (gedeeltelijke) behoud van de trein tussen Den Haag en Brussel is een van de scenario's die Mansveld en de NS en de Belgische vervoerder NMBS bekijken om tot een definitieve oplossing te komen. Al die scenario's zullen begin april naar de Kamer worden gestuurd. Rond de zomer verwacht Mansveld van de NS nog een technische analyse over de problemen met de Fyra's.

Oplossing nog niet in zicht
Pas daarna kan worden gekozen voor een definitieve oplossing. Mansveld kan nu nog niet overzien hoelang het gaat duren om de problemen met de V250 op te lossen, schrijft ze. Op het moment wordt door meer dan 200 mensen aan het materieel gewerkt. Onder die technici zijn ook mensen van AnsaldoBreda, de Italiaanse leverancier van de Fyra.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan / adviseur
Heb 2 zonen die voor hun studie naar België hebben moeten uitwijken.

1 in Antwerpen, Schade uitval internationale trein nog beperkt. Ca. 1 kwartier langere reistijd.

1 in Leuven. Schade ca. 45 minuten langer onderweg. Schrappen van die trein is groot drama voor veel studenten die naar België moeten uitwijken en het geld voor de Fyra niet hebben.

Zal NS directie echter worst zijn. Als zij hun bonus eind van het jaar maar weer kunnen ophalen. Dit landje wordt steeds fijner om in te wonen. Krijg steeds meer last van braakneigingen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
henk
ik snap alle ophef niet. Er rijdt in elk geval een trein. Ik woon in oost nederland en daar komt het vaak voor dat er helemaal geen trein rijdt op de trajecten winterswijk-zutphen en winterswijk-arnhem. Misschien kan de Fyra hier worden ingezet :) Dan krijgen jullie zo'n arriva of syntus......
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie