of 59345 LinkedIn

Utrecht gaat huisvuil ondergronds inzamelen

De gemeente Utrecht gaat meer huisvuil ondergronds verzamelen en verwerken door middel van zonne-energie.
1 reactie

Utrecht wil in de komende 7 jaar zo veel mogelijk overstappen op het ondergronds inzamelen van huisvuil. De ondergrondse perscontainers gaan bij voorkeur werken op zonne-energie.

Zonnemodule
In de Geuzenwijk heeft wethouder Mirjam de Rijk de eerste ondergrondse vuilcontainer op zonne-energie in werking gesteld, liet de gemeente weten. Een zonnemodule op de container zorgt ervoor dat het persmechanisme gaat werken als dat nodig is. Een perscontainer op zonne-energie kan drie gewone vuilcontainers vervangen.

Huisvuil uit straatbeeld
Volgens de gemeente heeft het veel voordelen als de huisvuilzakken uit het straatbeeld verdwijnen. Er zal minder zwerfvuil rondslingeren en bewoners kunnen hun afval elke dag kwijt. Bovendien is de dagelijkse rit van vuilniswagens een dure en niet-duurzame voorziening.

Restafval
In wijken die worden voorzien van ondergrondse containers komen tegelijk voorzieningen voor het ondergronds inzamelen van restafval zoals oud papier, glas en kunststof. De gemeente zal wijkbewoners die overstappen van de zak op de container steeds vragen naar hun ervaringen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door fieb op
Utrecht gaat socialisten ondergronds inzamelen.