Advertentie
juridisch / Nieuws

Zuid-Holland doet aangifte van bedreiging bij weghalen vlaggen

De provincie is begonnen met het weghalen van de vlaggen in verband met de verkeersveiligheid.

ANP
05 augustus 2022
Een omgekeerde vlag in de buurt van een hoogspanningsmast
ANP

De provincie Zuid-Holland gaat aangifte doen van de bedreigingen die vorige week binnenkwamen, nadat de provincie aankondigde de vlaggen op provinciale wegen te gaan verwijderen. Dit wordt bevestigd na berichtgeving van Omroep West. Boerensympathisanten kregen eerst zelf de kans om de vlaggen weg te halen. Vrijdag is de provincie begonnen met het verwijderen van de vlaggen.

Veilig

Volgens een woordvoerder van de provincie worden alle bedreigingen op dit moment verzameld en wordt er daarna aangifte gedaan. Hoeveel bedreigingen er binnen zijn gekomen kan de woordvoerder niet zeggen. Om de klus zo veilig mogelijk te doen zijn er maatregelen genomen. Wat die zijn wordt niet vermeld.

Afscheuren

Mensen die de boeren steunen, hingen de vlaggen langs de wegen op, omdat ze het niet eens zijn met het stikstofbeleid van het kabinet. De protestvlaggen vormen volgens de provincie een gevaar voor de verkeersveiligheid. Ze kunnen namelijk afscheuren en op een rijdende auto terechtkomen.

Neutraal

Ook in Noord-Holland worden alle protestvlaggen die boven of langs de provinciale wegen hangen verwijderd vanwege de verkeersveiligheid. Provincie Utrecht zegt niet alle omgekeerde vlaggen te verwijderen. Alleen als ze voor onveilige situaties zorgen worden ze weggehaald. De provincie zegt neutraal te zijn over de boerenacties en ziet daarom nog geen reden om radicaal in te grijpen. Wel wordt de provincie naar eigen zeggen dagelijks gebeld door inwoners die zich storen aan de omgekeerde vlaggen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie