Advertentie
juridisch / Nieuws

Geldrop-Mierlo onderzoekt rol bij fataal ongeluk Highland Games

Wel een vergunning, toch geen vergunning. Geldrop-Mierlo laat een extern bureau uitzoeken hoe het mis kon gaan bij de Highland Games.

10 augustus 2022
Dodelijk ongeval bij Highland Games

De Highland Games in Geldrop, waarbij afgelopen zondag een toevallige voorbijganger om het leven kwam, zijn gehouden zonder dat daarvoor een vergunning was verstrekt. Bij de gemeente Geldrop-Mierlo is daarvoor nooit een aanvraag ingediend, meldt Omroep Brabant.

Coördinator Team Beveiligingsautoriteit

JS Consultancy
Coördinator Team Beveiligingsautoriteit

Juridisch adviseur Toezicht en Handhaving

Werkorganisatie BUCH
Juridisch adviseur Toezicht en Handhaving

Tijdens de wedstrijden op Landgoed Kasteel Geldrop werd een 65-jarige inwoners van Geldrop geraakt door een zware metalen bal die verkeerd werd weggeslingerd. Het voorwerp kwam daarna per ongeluk over de heg in een naastgelegen bloementuin terecht waar het slachtoffer net wandelde.

Informeel

Volgens de voorzitter van de Stichting Landgoed Kasteel Geldrop heeft de gemeente geen vergunning verleend en beschikt zijn stichting ook niet over een permanente evenementenvergunning, zo tekende de lokale omroep uit zijn mond op.

Organisatie Federation had geen vergunning aangevraagd omdat ze ervan uitging dat de permanente evenementenvergunning van het landgoed voldoende zou zijn, zei een gemeentewoordvoerder in eerste instantie. Aan Omroep Brabant meldde een woordvoerder daarna dat er toch geen langlopende vergunning zou zijn. De gemeente was alleen informeel op de hoogte van de Highland Games.

Extern onderzoek

Doordat de organisator van de Highland Games geen vergunning had aangevraagd, werd niet automatisch een veiligheidscontrole gedaan. Naar verluidt hebben politie en brandweer zich daarom vooraf nergens mee bemoeid.

Geldrop-Mierlo heeft een onafhankelijke extern partij gevraagd om een procesanalyse te maken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie