Advertentie
financiën / Nieuws

Amsterdam zet plan voor IJbruggen in ijskast

De hoofdstad wil de 135 miljoen die was gereserveerd voor de bruggen inzetten voor andere grote projecten.

06 oktober 2022
Pont over het IJ
De pont over het IJ in AmsterdamANP

Om de begroting rond te krijgen, zet Amsterdam de reservering van 135 miljoen voor de bruggen over het IJ in voor andere doelen. Onderzocht wordt of er meer ponten kunnen varen. De bruggen lijken gesneuveld, schrijft Het Parool.

Andere projecten

De aanleg van bruggen over het IJ blijft een nadrukkelijke wens van het gemeentebestuur, stelt wethouder Melanie van der Horst (D66), maar de daarvoor gereserveerde 135 miljoen wordt elders aangewend. De gemeente wil vol kunnen inzetten op andere grote projecten, zoals het doortrekken van de Noord/Zuidlijn en een metrolijn tussen Sloterdijk en CS. Die staan nu wel in de begroting.

Grond gereserveerd

Opvallend was al dat in het coalitieakkoord met geen woord wordt gerept over de IJbruggen. En nu heeft het voor dat doel gereserveerde geld een andere bestemming gekregen. De wethouder zegt nog geen antwoord te kunnen geven op de vraag in hoeverre dit rijmt met de nadrukkelijke wens voor bruggen. Een woordvoerder stelt dat de grond die is bestemd voor de aanleg van bruggen voor dat doel gereserveerd blijft.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie