Advertentie
digitaal / Nieuws

Jonge Oekraïense vluchtelingen getraind in cybersecurity

‘Deze jongeren delen hun vergaarde kennis vervolgens met hun landgenoten, maar ook in Nederland.’

29 november 2022
Oekraïne cyber
Shutterstock

Twintig Oekraïense en tien Nederlandse studenten volgen een maand lang gratis cybersecuritytrainingen. Tijdens de trainingen maken ze kennis met ethisch hacken, hightech beveiligingsmaatregelen en digitaal forensisch onderzoek. Ook komen ze te weten wat voor mogelijkheden een loopbaan in cybersecurity biedt.

Adviseur Privacy in de publieke sector

BMC
Adviseur Privacy in de publieke sector

Medior/ Senior (Beleids-)Adviseur Sociaal Domein (28-40 uur)

BMC
Medior/ Senior (Beleids-)Adviseur Sociaal Domein (28-40 uur)

Onschatbare waarde

De trainingen worden aangeboden door de Rotterdamse non-profitorganisatie Cyberworkplace. De deelnemers krijgen gastlessen van experts uit het onderwijs, van de politie en uit het Nederlandse bedrijfsleven. ‘Deze jongeren delen hun vergaarde kennis vervolgens met hun landgenoten, maar ook in Nederland’, zegt voorzitter Mira Golsteyn van Cyberworkplace. ‘In tijden van onmacht en onzekerheid zijn deze next-gen vaardigheden van onschatbare waarde.’

Tekort aan expertise

Cyberworkplace is een non-profit die geen collegegeld vraagt en het tekort aan cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt probeert te verkleinen. Enkele partners zijn cyberveiligheidsbedrijf NFIR, Port of Rotterdam, het SIDN-fonds en de Amerikaanse ambassade.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie