Advertentie
digitaal / Nieuws

Japanse overheid eindelijk verlost van floppy’s

Japan strijdt al sinds 2021 tegen het gebruik van floppy´s en heeft deze na jaren eindelijk gewonnen.

04 juli 2024
floppy-disk.jpg

De Japanse overheid is eindelijk gestopt met het gebruiken van floppy´s. Tot vorige maand werd burgers nog verzocht om documenten op floppy’s aan te leveren. Japan wil nu doorpakken en binnenkort ook de faxmachines afschaffen.

Teammanager Ruimtelijk Beleid

Latentis in opdracht van Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Teammanager Ruimtelijk Beleid

Adviseur Signaal Herkennen

JS Consultancy
Adviseur Signaal Herkennen

In Japan waren er maar liefst 1.034 regels die het gebruik van floppy's verplicht stelden. Halverwege vorige maand had de overheid al deze regels, op één na, afgeschaft, zo meldt Reuters. Taro Kono, de Japanse minister van Digitale Zaken, kondigt bij het persbureau aan dat nu ook de laatste regelgeving is verwijderd. "We hebben op 28 juni de oorlog tegen de floppy's gewonnen", zo verklaart hij.

Corona-tijdperk

Japan strijdt al sinds 2021 tegen het gebruik van floppy´s. Dat valt samen met de oprichting van de Digital Agency in het land. Destijds moest Japan snel een test- en vaccinatieproces opzetten vanwege de coronapandemie, waarbij bleek dat de overheid nog sterk afhankelijk was van papieren documenten en verouderde technologie.

Kono heeft het tot zijn missie gemaakt om het gebruik van deze verouderde technologie te beëindigen. Nu de oorlog tegen de floppy’s gewonnen is, zijn faxmachines het volgende doelwit.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie