Advertentie
digitaal / Nieuws

Snelle aansluiting Berichten over uw Buurt

Bijna alle gemeenten zijn aangesloten op de nieuwe service die bekendmakingen verstuurt. De laatste komen in juni aan de beurt.

27 mei 2024
Ingrijpende verbouwing van een woonhuis
Fijn om vooraf te weten dat de buren gaan verbouwen?Shutterstock

Overheids-ict-dienstverlener Logius laat weten dat er 258 gemeenten zijn aangesloten op de nieuwe dienst Berichten over uw Buurt. De aansluiting verloopt in rap tempo. Volgens de planning zijn op vrijdag 21 juni de laatste gemeenten aan de beurt.

Afdelingshoofd Openbare Werken

JS Consultancy
Afdelingshoofd Openbare Werken

Leidinggevende Klant Contact Centrum & Burgerzaken

Gemeente Meierijstad
Leidinggevende Klant Contact Centrum & Burgerzaken

Bekendmakingen

Zijn de buren van plan om een dakkapel te bouwen? Wat gaat er gebeuren met het winkelpand dat lang leeg staat? De dienst Berichten over uw Buurt verstuurt automatisch informatie van de website voor officiële overheidspublicaties www.officielebekendmakingen.nl. Maximaal eens per week verstuurt de dienst een e-mail met nieuwe bekendmakingen die gaan over zaken die spelen binnen een gebied van 125, 250 of 500 meter rondom het woonadres. De afstand is door de abonnee aan te passen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld het adres van een vakantiehuis te gebruiken.

 

Alle gemeenten aangesloten

Er zijn nu meer dan 6 miljoen abonnees op Berichten over uw Buurt. Iedereen die 25 jaar of ouder is, in Nederland woont en een geverifieerd e-mailadres heeft, ontvangt de berichten automatisch (voor de leeftijdsgrens is gekozen omdat jongeren onder de 25 jaar volgens onderzoek van het CBS weinig gebruikmaken van MijnOverheid). Slechts 2 procent heeft zich afgemeld voor de service. Volgens Logius is Berichten over uw Buurt een succes: zo opent ongeveer 8 procent van de abonnees naar aanleiding van de e-mails één keer per week een bekendmaking op de website zoek.officielebekendmakingen.nl.

In het najaar van 2023 ging de dienst van start. Na een voorbereidingsperiode die veel tijd in beslag nam, loopt het daadwerkelijke aansluiten van de gemeenten gesmeerd. Op vrijdag 21 juni 2024 zouden volgens de planning alle 342 gemeenten aangesloten moeten zijn.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie