carrière / Partnerbijdrage

Compliance webinar

‘Al je medewerkers, altijd up-to-date’: een verslag.

19 juni 2023
studytube

Heb jij als HR- of L&D-professional de belangrijke taak om de kwalificaties en certificaten van jouw medewerkers up-to-date te houden? Dan kom je hierbij vast en zeker af en toe voor uitdagingen te staan. Tijdens het webinar ‘Al je medewerkers, altijd up-to-date’ bespraken Tako Bruinsma en Steven van Gorkum van Studytube welke oplossingen voor compliance onze klanten precies bij ons zoeken en hoe ons leerplatform hen helpt om alle kwalificaties op één plek bij te houden.

De uitdagingen bij het organiseren van compliance

Elke organisatie heeft zo zijn eigen uitdagingen bij de organisatie van compliance. Hiervan werden tijdens het webinar verschillende voorbeelden gegeven. Van de hoeveelheid benodigde informatie tot aan het gebrek aan inzicht en overzicht; de complexiteit van het bijhouden van certificaten en kwalificaties is niet gering. Er komt nou eenmaal veel bij kijken. Maar kan het ook wat minder ingewikkeld?

Ja, dat kan, deelden Tako Bruinsma, Group Product Manager LMS bij Studytube, en Steven van Gorkum, onze Lead Customer Success. Bij het vereenvoudigen en (deels) automatiseren van processen is vrijwel iedereen gebaat. Dit maakt het bijhouden van kwalificaties namelijk veel eenvoudiger en overzichtelijker, waardoor HR- en L&D-professionals meer tijd hebben om zich te richten op andere belangrijke taken. Tako en Steven deelden in het webinar hoe het leerplatform van Studytube hierbij helpt. Maar ze gingen eerst dieper in op het belang van ondersteuning bij zelfsturend leren in het kader van compliance.

Waarom ondersteuning noodzakelijk is bij zelfsturend leren

Hoewel zelfsturend leren iets is van deze tijd en het veel voordelen heeft met betrekking tot eigenaarschap en motivatie, brengt het ook risico's met zich mee. Een goed voorbeeld van zo’n risico is dat het formuleren van leerdoelen in deze situatie soms ook bijna geheel zelfstandig gebeurt. Voor het maken van een solide leerplan is echter actieve betrokkenheid nodig. Begeleiding van teamleiders of managers is daarbij essentieel. Krijgen jouw medewerkers dat niet, dan loop je het risico dat zij vervolgens niet alle benodigde certificaten behalen.

Om deze risico's te vermijden, zo deelden Tako en Steven, is goede ondersteuning vanuit de organisatie belangrijk. Het bieden van een combinatie van verplicht en niet-verplicht leren, fysieke en online trainingen en verschillende soorten leercontent kan ook helpen. Zo kunnen medewerkers op een flexibele en effectieve manier blijven leren en ontwikkelen.

De voordelen van een kwalificatietool

Via een kwalificatietool vind je als medewerker én leidinggevende zowel de leercontent (benodigde opleidingen, trainingen en e-learnings) als de certificaten en alle bijbehorende data op één plek. In het laatste deel van het webinar werden de voordelen van zo’n kwalificatietool besproken. Deze werden in beeld gebracht aan de hand van een voorbeeldcase van een middelgrote zorgorganisatie. De voornaamste voordelen:

  • Je kunt met een dergelijke tool alle kwalificaties op één plek bijhouden en hebt geen aparte tools meer nodig. Dit bespaart tijd en zorgt voor overzicht.
  • Het verbetert de communicatie tussen verschillende afdelingen en medewerkers.
  • Medewerkers kunnen hier zelf inzicht krijgen in hun kwalificaties en deze bijhouden, terwijl managers en HR-medewerkers een duidelijk overzicht hebben van de kwalificaties van alle medewerkers.
  • Dit overzicht maakt het makkelijker om eventuele hiaten in het leeraanbod te achterhalen en om het leren van medewerkers optimaal te ondersteunen en te faciliteren.

Wil jij graag meer concrete voorbeelden vernemen? Of ontdekken hoe Studytube organisaties precies helpt bij het aanbieden van gepersonaliseerde leertrajecten en het bijhouden van de studievoortgang van hun medewerkers?
Kijk dan nu het webinar terug.

Hierin ontdek je hoe je:

  • met een centrale aanpak grip krijgt op compliance en overzicht behoudt;
  • dankzij automatisering efficiënter werkt en meer tijd overhoudt;
  • door personalisatie een unieke leerervaring kan bieden.

Meer weten over de Studytube Learning & Development Monitor 2023?
Zie ook onze andere artikelen:

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.