Advertentie
carrière / Nieuws

Mensen met psychische variatie ‘onbenutte bron’

Bijna twee derde van de werkgevers neemt geen mensen met een psychische variatie aan. Zij laten zo kansen liggen op de krappe arbeidsmarkt.

04 mei 2023
Pesten op de werkvloer
Shutterstock

Mensen met een psychische variatie worden door bijna twee derde van de werkgevers (64 procent) niet aangenomen. Dat is onterecht, want met de juiste begeleiding voegen zij zeldzame en unieke kwaliteiten toe, vindt SpecialistenNet.

Beleidsadviseur Huisvesting

Ons Middelbaar Onderwijs via Geerts & Partners
Beleidsadviseur Huisvesting

Senior jurist

Zorginstituut Nederland
Senior jurist

Niet gek

‘Het benutten van de potentie van deze groep kan bijdragen aan het verlichten van de krapte op de arbeidsmarkt en tegelijkertijd het welzijn van deze groep bevorderen’, stelt de organisatie die deze mensen psychische hulp en coaching biedt. Voor de term ‘psychische variatie’ is geen eenduidige omschrijving, aldus psycholoog Nicole Moreaux van SpecialistenNet. Volgens haar heeft iedereen wel een bepaalde vorm van psychisch lijden of kwetsbaarheid die bij tegenslag de kop opsteekt. ‘Met de term psychische variatie kom je af van stempels die bij stoornissen horen. Als je de stempel stoornis opgeplakt krijgt, betekent dat niet dat je gek bent. Psychische variatie gaat wat vrijer om met de kwetsbaarheden van een mens’, aldus Moreaux.

Stigma’s doorbreken

De organisatie wijst op onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau uit 2018, waaruit bleek dat 43 procent van de Nederlandse bevolking ooit met een psychische stoornis te maken heeft gehad. In 2021 bleek uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat 64 procent van de werkgevers mensen met een psychische kwetsbaarheid niet wil aannemen. Specialistennet noemt de actrice en documentairemaker Hanna Verboom die met haar recente documentaire ‘Uit de schaduw’ stigma’s rond psychische aandoeningen op, onder meer, de werkvloer wil doorbreken. Volgens Verboom, die leeft met bipolariteit, is het voor medewerkers belangrijk te weten dat ze niet alleen zijn en er hulp en steun is. ‘Werkgevers beginnen steeds meer te begrijpen dat het aannemen van mensen met een psychische variatie kan bijdragen aan een meer inclusieve en creatieve werkcultuur.’

Angst om te praten over mentale problemen is onnodig

Nicole Moreaux, psycholoog van SpecialistenNet

Gemiste kans

Verboom werd vroeger verteld er niet over te praten, omdat ze anders ‘nooit ergens aan het werk zou komen’. Precies hoe het niet moet, vindt Moreaux. ‘Er wordt nog steeds weinig over gemoed gepraat, vooral op de werkvloer. Angst om te praten over mentale problemen is onnodig.’ Volgens SpecialistenNet laten te veel bedrijven en organisaties kwaliteit liggen door mensen met een psychische variatie niet aan te nemen of geen handvatten te bieden om optimaal te functioneren. In een krappe arbeidsmarkt missen zij zo kansen. ‘Werkgevers geven eerlijk toe dat ze het spannend vinden iemand aan te nemen met een verleden van psychische variatie’, aldus Moreaux. Volgens haar vinden organisaties het lastig in te schatten wat deze kwetsbaarheid gaat kosten, ‘terwijl het veel oplevert en kwaliteiten toevoegt die een organisatie ontbeert’. ‘ADD’ers zijn vaak creatieve mensen, die out of the box denken. Iemand uit het autismespectrum kan detailgericht werken en precies zijn, terwijl mensen met angsten vaker inlevend zijn.’

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert Bakker
Nog heel even en ze verzinnen zo'n omfloerste term voor junkies en alcoholisten die je dan aan moet gaan nemen want die hebben een originele invalshoek. Ideocracy.
Niet gezegd dat ik de mensen die hier bedoeld worden geen baan gun maar werken vanuit huis lijkt mij dan wel een voorwaarde want op de werkvloer kun je "orgineel" gedrag en de gevolgen daarvan echt niet gebruiken.
Bert Bakker
Ik neem aan dat sommigen onder ons daadwerkelijk met bepaalde elementen in het publiek te maken hebben (ik heb dat wel gehad toen ik bij de soos zat) en die waren vaak onhandelbaar en knap onvoorspelbaar. Sociale recherche moest er wel eens aan te pas komen ook. Dat kun je niet op je afdeling toelaten als collega.
Ik snap dat er gradaties zijn maar het is geen dagbesteding.
Nico Bos
Ik moet dan direct denken aan mijn trip door Zuid-Frankrijk...i.e. het verhaal van Edgar Allan Poe "The system of Doctor Tarr and Proffessor Fether" waar op een goed moment de patiënten en hun verzorgers van functie en plaats zijn verwisseld :-). Nederlandse samenvatting, link:
https://www.edgarallanpoe.nl/the-system-of-doctor-tarr-and-professor-fether/
Advertentie