Meer dan 100 lijsttrekkers van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben zich donderdag uitgesproken tegen regulering van de wietteelt. Zij reageren op een manifest waarin 35 burgemeesters, op initiatief van de Heerlense PvdA-burgemeester Paul Depla, eerder pleitten voor gereguleerde wietteelt.
CDA-lijsttrekkers spreken zich uit tegen regulering wietteelt
De CDA-lijsttrekkers noemen dat ,,een volstrekt verkeerd signaal''. Softdrugs zijn volgens hen schadelijk en horen niet onder…
De CDA-lijsttrekkers noemen dat ,,een volstrekt verkeerd signaal''. Softdrugs zijn volgens hen schadelijk en horen niet onder staatstoezicht te worden geproduceerd en verstrekt. ,,We moeten af van de romantiek van de joint'', zeggen de CDA-lijsttrekkers. Nederlandse scholieren blowen volgens hen twee maal zo veel als hun Europese leeftijdsgenoten. Wie op jonge leeftijd met blowen begint, zou een groter risico lopen op schoolproblemen, harddrugsverslaving en psychische stoornissen. De CDA'ers dringen aan op het verder terugdringen van coffeeshops en een intensievere aanpak van de illegale wietteelt.
Reacties: 2
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Het CDA is niet meer van deze tijd. Wat dat betreft sluiten deze lijsttrekkers haarfijn aan bij het fossiel Opstelten, ook al is die van een andere foute club. Legaliseren, daar gaat het nu echt om Minder criminaliteit, extra werkgelegenheid en inkomsten voor de Staat (BTW en accijns op Nederwiet). Ik ben voor het verder terugdringen van het CDA en de VVD, ondanks hun legaliteit...
"Wie op jonge leeftijd met blowen begint, zou een groter risico lopen op schoolproblemen, harddrugsverslaving en psychische stoornissen" aldus het CDA. Dat is toch juist een argument om wel te reguleren. Met alcohol, wat zeker bij jonge mensen ook schadelijk voor de gezondheid is, hebben we dat onlangs ook gedaan. Gewoon vrijgeven, goede voorlichting geven over de risico's en verkoop aan minderjarigen verbieden. Je pakt criminelen hun handel af en iedere volwassene die zich suf wil blowen gaat zijn gang maar. Daar moet de overheid helemaal niet over willen gaan.