Advertentie

Vrijspraak voor wethouder Gorinchem

Een van ontucht met een zestienjarig meisje verdachte voormalig CDA-wethouder, is woensdag vrijgesproken.

02 augustus 2017

Een van ontucht met een zestienjarig meisje verdachte voormalig CDA-wethouder, is woensdag vrijgesproken. De rechtbank in Rotterdam acht niet bewezen dat Eeuwit K. (31) uit Bleskensgraaf 'opzettelijk zijn overwicht door leeftijdsverschil en zijn positie als gemeenteraadslid en fractievoorzitter heeft gebruikt om de vrouw aan te zetten tot seksuele handelingen'.

Geheime relatie

Tegen de man was door het Openbaar Ministerie anderhalf jaar cel geëist. K. heeft toegegeven dat hij in het voorjaar van 2015 als CDA-fractievoorzitter in Gorinchem een korte seksuele relatie met de puber had. De getrouwde politicus kende haar onder andere omdat ze naar dezelfde kerk gingen. Het meisje was bovendien een oppas voor zijn kinderen. De relatie bleef geheim tot het meisje in februari 2016 op advies van de dominee naar de politie stapte en aangifte deed.

Spijt

De CDA’er was inmiddels wethouder geworden in Gorinchem. De verdenking kostte hem zijn functie. Ook bij zijn oude werkgever, de politie, hoefde hij niet meer terug te komen. K. vertelde tijdens de behandeling van de zaak spijt te hebben van zijn overspel. Er was volgens hem sprake van wederzijdse liefde. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
En mag hij nu weer terugkomen als wethouder en/of als politieman? Vast niet. Gestraft wordt hij dus toch.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
ron dijting / bewindvoerder
Hij was in ieder geval niet aan het collecteren voor het Rode Kruis.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie