Advertentie

OM: Van Rey voor bijna een ton omgekocht door Van Pol

Onder andere bezoekjes aan vastgoedbeurzen in München en Cannes, aan voetbalwedstrijden in Zwitserland en Duitsland en het vakantiehuis van Van Pol in Frankrijk werden voor Van Rey betaald,

15 januari 2015

Voormalig VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond heeft zich voor ruim 97.000 euro laten omkopen door zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol. Dat staat in de aanklacht van het Openbaar Ministerie (OM).

Reisjes en voetbalwedstrijden
Onder andere bezoekjes aan vastgoedbeurzen in München en Cannes, aan voetbalwedstrijden in Zwitserland en Duitsland en het vakantiehuis van Van Pol in Frankrijk werden voor Van Rey betaald, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Volgens de beschuldigingen kreeg Van Pol in ruil voor de reisjes een voorkeursbehandeling. Hij kreeg vertrouwelijke informatie en hem werd werk gegund voor (aanzienlijk) hogere bedragen dan normaal.


Zeven beschuldigingen

Het OM heeft in totaal zeven beschuldigingen opgesomd tegen Jos van Rey. Het gaat behalve om corruptie ook om verkiezingsfraude en witwassen van 175.000 euro. Voor het eerst wordt duidelijk dat Van Rey ook smeergeld zou hebben aangenomen van anderen. Het gaat onder andere om een beveiligingsbedrijf (Red Security) uit Roermond en een vastgoedbedrijf (Meulen Groep) uit Weert. De bedrijven zouden in ruil daarvoor geheime en concurrentiegevoelige informatie hebben gekregen.

Verkiezingsfraude

De verkiezingsfraude gaat om het ronselen van tientallen stemmen voor de Roermondse gemeenteraad, de Tweede Kamer en Provinciale Staten tussen 2010 en 2012. In de zomer van 2012 werd een strafrechtelijk onderzoek begonnen tegen VVD'er Van Rey. Na een inval in zijn huis en op het stadhuis van Roermond op 19 oktober 2012 stapte de wethouder op en stopte hij als senator. De strafzaak tegen Jos van Rey, Piet van Pol en de medeverdachte Roermondse ex-wethouder Tilman Schreurs begint volgende week bij de rechtbank in Rotterdam. (ANP)


Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem Kamps
En Jos speelt ongetwijfeld weer de vermoorde onschuld...
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie