Advertentie

Van Rey pas volgend jaar voor rechter

De rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey en diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol vindt pas in de eerste helft van volgend jaar plaats.

30 juli 2015

De inhoudelijke rechtszaak tegen de van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey en diens vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol vindt pas in de eerste helft van volgend jaar plaats. 

Omkoping Aanvankelijk werd ingezet op behandeling eind dit jaar, maar advocaten hebben verhinderdata moeten opgegeven voor de maanden maart, april en mei. Raadsman Peer Szymkowiak van de van omkoping verdachte Roermondenaar Piet van Pol bevestigde donderdag berichtgeving hierover in de Limburgse kranten.

Getuigen

Een woordvoerster van de rechtbank in Rotterdam, waar de zaak dient, zei donderdag dat dit hele jaar nog nodig is om getuigen te horen. Op verzoek van de verdediging besloot de rechtbank in februari tot het verhoor van 55 getuigen. Op 8 september is er een regiezitting waar gekeken wordt naar de stand van zaken. Eerder had onder meer Szymkowiak kritiek op de snelheid waarmee de zaak moest voorkomen. De verdediging zou last hebben van de haast waarmee de zaak ,,San José'' werd afgehandeld. Szymkowiak is tevreden over het uitstel.

Schreurs voor rechter
Behalve Van Rey en Van Pol moet ook voormalig Roermonds VVD-wethouder Tilman Schreurs voor de rechter verschijnen. Szymkowiak zegt de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien. (ANP)

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JJMoes
Het onderzoek is dus niet rond te krijgen of levert uitserst dun bewijs. Jalousie de métier is evenals de wens de vader van (kwade) gedachten. (vrij naar Confucius)
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Fred N
@ de vorige reaguurder: niet lezen en nadenken en dan ook nog zo dom zijn dat publiekelijk te ventileren: het zijn de advocaten van de verdachten die kritiek hebben op de snelheid waarmee de zaak werd voortgezet. M.a.w. het team advocaten aan de zijde van de twee criminelen doen aan vertragingstaktiek. Een fenomeen dat je wel meer ziet wanneer een ten laste legging onontkoombaar blijkt.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Stef
@Fred N. Niks geen vertragingstactiek. Er speelt meer dan in dit artikel staat. Het OM heeft bijna 4 jaar gedaan over het vooronderzoek en de tenlastelegging. Vervolgens kreeg de verdediging van Van Rey 3 weken (!) om te reageren. Zo rolt het OM dus in Nederland. Terecht dat de rechtbank meer tijd heeft gegund om de ruim 50 getuigen te horen.

We hebben hier te maken met een keihard politiek proces, waar oud-Minister Opstelten een heel kwalijke rol in heeft gespeeld.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie