Advertentie

Tilburgse aanpak motorclubgeweld effectief

In Tilburg is het aantal geweldsincidenten dat te maken heeft met rivaliserende motorclubs de afgelopen maanden met 80 procent gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente

04 oktober 2014

In Tilburg is het aantal geweldsincidenten dat te maken heeft met rivaliserende motorclubs de afgelopen maanden met 80 procent gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente, liet een woordvoerder zaterdag weten. Daarmee lijkt het verbod dat de gemeente in mei had uitgevaardigd om in de binnenstad clubjacks en -hesjes te dragen, effect te hebben gehad. De maatregel wordt echter niet verlengd.

Samenscholingsverbod

Leden van de motorclubs mochten vanaf 1 mei tot 1 oktober in de avonduren geen herkenbare kleding meer in de binnenstad dragen. Ook gold er een samenscholingsverbod op donderdag-, vrijdag- en zaterdagvond. De maatregel werd afgekondigd omdat leden van clubs als Satudarah en No Surrender steeds vaker betrokken waren bij geweldsincidenten.

Afspraken met de clubs

Het verbod wordt niet verlengd, want volgens de woordvoerder zijn er nu afspraken gemaakt met de clubs en hebben zij beloofd er zelf op te gaan letten dat hun leden geen herkenbare kleding dragen in de stad. ,,Wij hebben er vertrouwen in dat dit goed gaat. Zo niet, gaan wij weer in gesprek met de motorclubs.'' (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met de jongens, ze zijn erg kwetsbaar en stel je voor dat er eentje stuk gaat.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Wel hesjes van Willem II, NAC, PSV enz. ??
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie