Advertentie

Racisme en intimidatie in Haagse wijk Duindorp

Omroep West kaartte de problemen als eerste aan na een rondgang in de wijk. Diverse 'oorspronkelijke bewoners' zeiden tegen de regionale omroep dat ,,buitenlanders niet in Duindorp horen''.

17 april 2014

Ruiten die worden ingegooid, graffiti met hakenkruisen, intimidatie en een varkenskop tegen een gevel: in de Haagse volkswijk Duindorp zijn sinds eind vorig jaar minstens zes van zulke incidenten geweest tegen allochtone bewoners en woningzoekenden. De gemeente Den Haag liet donderdag weten ,,dit gedrag niet te tolereren'' en kondigde maatregelen aan.

Rondgang
Omroep West kaartte de problemen als eerste aan na een rondgang in de wijk. Diverse 'oorspronkelijke bewoners' zeiden tegen de regionale omroep dat ,,buitenlanders niet in Duindorp horen''.

Kiem
,,Wij vinden dit heel ernstig en zijn bezig het op te lossen met de betrokken partijen. We willen dit in de kiem smoren'', zegt een woordvoerster van woningcorporatie Vestia, die woningen verhuurt in de wijk. Zij kent één concreet geval van een huurder die na een maand vertrok vanwege intimidaties. Volgens Omroep West worden allochtonen ,,stelselmatig weggepest'', maar in die omschrijving kan Vestia zich niet vinden.

Grenzen overschreden
De corporatie kent een aantal buurtbewoners die betrokken zijn geweest bij de incidenten. De vestigingsmanager gaat met hen in gesprek om duidelijk te maken dat ze grenzen overschrijden. In het uiterste geval kunnen bewoners die anderen intimideren worden uitgezet, aldus Vestia. Volgens de woordvoerster is van een aantal incidenten aangifte gedaan. Cijfers kon de politie niet direct geven.

Loosduinen
,,Dit gedrag tolereren we niet'', liet ook burgemeester Jozias van Aartsen via zijn woordvoerder weten. ,,Niet in Duindorp, niet in Scheveningen, nergens in de stad.'' Hij verwijst naar soortgelijke incidenten in de burgemeestersbuurt in Loosduinen, ongeveer drie jaar geleden. ,,Toen hebben we hard en direct ingegrepen in samenwerking met de politie en de woningcorporatie. Dat doen we nu ook in Duindorp.''

Duindorp van Duindorpers
De Duindorpse gemeenschap is behoorlijk gesloten, vertelt de woordvoerster van Vestia. ,,Ze vinden in de basis dat Duindorp van de Duindorpers is.'' De moeite met nieuwkomers zou zich niet beperken tot allochtonen. ,,Dat is al lang zo, maar nu is het ineens wat opgevlamd.'' Een duidelijke oorzaak kan ze daar niet voor noemen. ,,Een enkel incident kan ook weer anderen aanzetten.''

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Meekijkend argusoog
Begin eens met het erkennen van de rechten van een volk in eigen land.

De koning staat met zijn uitspraak (dat de oorspronkelijke bewoners in de arbeiderswijken in de verdrukking zijn geraakt) ver boven de meeste politici. Die komen niet verder dan het letterlijk als een gek opnemen voor niet-westerse allochtonen, ten koste van de oorspronkelijke bewoners.Ieder volk heeft het recht om zich te beschermen tegen (vijandige) culturen. Heeft recht op grenzen, op eigenheid. Men heeft de Europese volkeren die rechten willen ontzeggen, met als gevolg dit verzet.

Dat gaat er niet altijd even deftig aan toe, maar het verzet is toch rechtmatig.

De inwoners van Duindorp hebben ook wel gezien wat er van andere wijken is geworden, waar de Nederlander de wijk moest delen met mensen uit een cultuur die haaks staat op de Nederlandse.Erken het nu maar gewoon, de ultralinkse multiculti-nachtmerrie is mislukt. Beter dat nu onder ogen zien dan het eigen volk blijven verdrukken, waardoor de gevolgen straks niet meer te overzien zijn.Ik weet zeker dat de ten onrechte verguisde prins Bernhard aan de kant van het Nederlandse (rechtse) volk zou hebben gestaan.
Hans Jacobs
De bewoners van Duindorp adviseer ik Nederland zo snel mogelijk te verlaten. Hier horen deze "mensen" niet thuis. Gaan naar een land waar zij naar hartelust kunnen discrimineren.
Jan
@JeTe. Wat een vreselijke reactie. Iemand die voor dit tuig in Duindorp begrip opbrengt, kwalificeert zichzelf tot dezelfde categorie.
Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
,,Dit gedrag tolereren we niet'', Toen hebben we hard en direct ingegrepen in samenwerking met de politie en de woningcorporatie" Waarom nu wel en destijds, toen een homostel (zal niet zeggen in welke stad/buurt) op afschuwelijke wijze werd weggepest, niet? Waarom meer begrip voor de kliekvorming binnen allochtone wijken als binnen (voornamelijk) autochtone wijken? Dat overgemoraliseer naar een kant toe en dat allemaal uit angst om het slechte woord discriminatie aan de broek te krijgen, ik walg er zo onderhand van. Zet eens een Nederlands stel in een (voornamelijk) allochtone wijk en kijk eens wat er dan gebeurt! Wanneer je zelf zorgt voor "cultuur"-wijken, dan krijg je "cultuur"-problemen, ongeacht welke "soort" je ook adresseert. De overheid had direct de mengvorm moeten toepassen en hierop ook moeten handhaven, tja....achteraf...
TOM DE GROOT / duindorp
met verbazing kennis genomen van het nieuws uit duindorp , maar waar was links nederland toen vele nederlanders weg waren gepest uit alochtonen wijken , niemand deed iets , nu er een alochtoon is weggepest staan die linkse dwazen op hun achterste benen , als een alochtoon zich dediscrimiseert voelt kan hij altijd nog naar land van herkomst , maar waar moet de nederlander heen , tegen de burgermeester wil ik zeggen , heeft u een alochtoon in huis ? heeft u een alochtoon in uw wijk ? nee dus , waarom de oorspronkelijkke bewoners provoceren? zet de alochtoon in de wijk van de burgermeester , en het probleem is opgelost , duindorp van de duindorpers en zo is het ,
Advertentie