Advertentie

Haagse PVV breekt met raadslid

PVV-raadslid Arnoud van Doorn gaat zelfstandig verder in de Haagse gemeenteraad, nadat de fractie met hem heeft gebroken.

14 december 2011
De PVV-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft dinsdagavond gebroken met vice-fractievoorzitter Arnoud van Doorn. Dat heeft Van Doorn via Twitter laten weten.

Fouten

Het raadslid zou fouten hebben gemaakt in het beheer van het fractiebudget. Van Doorn gaat door als zelfstandig raadslid. De grootste oppositiepartij in de raad houdt nu nog 7 zetels over en is daarmee even groot geworden als collegepartij VVD.

Paar uur

De breuk tussen de PVV en Van Doorn lijkt zich in een paar uur te hebben voltrokken. Eerder op de dag stelde het raadslid namens zijn partij nog vragen over een betere aanpak van kindermishandeling.

Cowboyverhalen

Van Doorn wilde dinsdagavond zelf nog geen toelichting geven op zijn opstappen. ,,Ik begrijp dat er vragen zijn, maar geef me even wat tijd. Daarna ben ik graag bereid toelichting te geven over de achtergronden", meldde hij. ,,Om alle cowboyverhalen maar meteen te ontzenuwen: geen fraude of iets dergelijks. De fractiefinanciën zijn tot op de cent in orde en keurig overgedragen."

Tweede Kamer

Het 45-jarige Haagse raadslid is ook werkzaam als fractiemedewerker van de PVV in de Tweede Kamer. Dit blijft hij naar eigen zeggen nog tot maart.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie