Advertentie

Oud-minister Ter Horst wil niet met PVV-ers samenwerken

‘Ik kan me niet voorstellen met zo iemand aan tafel te moeten zitten zonder binnen vijf minuten slaande ruzie te krijgen’

ANP
10 juli 2024
Guusje ter Horst
Guusje ter HorstANP/Bart Maat

Oud-minister Guusje ter Horst (PvdA) stopt met haar rol als 'bestuurlijk aanjager Onbeperkt Meedoen' bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, omdat zij had moeten samenwerken met PVV-minister Fleur Agema en PVV-staatssecretaris Vicky Maeijer.

Adviseur Signaal Herkennen

JS Consultancy
Adviseur Signaal Herkennen

Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur

Gemeente Gemert-Bakel
Gemeentesecretaris / Algemeen Directeur

Geen enkele affiniteit

Ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet-Balkenende IV, zegt in het radioprogramma Spraakmakers dat ze 'geen enkele affiniteit' heeft met de PVV, onder meer door de partijstandpunten over 'de-islamisering' en een Nexit. Vanuit haar rol zette Ter Horst zich in om de samenleving toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

Moeilijke toestand

Door de grote afstand tot de PVV, denkt Ter Horst niet dat zij die rol nog effectief had kunnen uitvoeren. 'Ik kan me niet voorstellen met zo iemand aan tafel te moeten zitten zonder binnen vijf minuten slaande ruzie te krijgen.' Ook is haar functie niet een 'gewone ambtenarenbaan', maar een rol waarin zij en de bewindspersoon elkaar goed moeten vertrouwen. Om dat te doen met een PVV-bewindspersoon, wordt volgens Ter Horst 'een moeilijke toestand'.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
De oud minister doet nu dus ook net zo hard mee met exclusie, bevooroordeling en discriminatie..... Hoezo "slaande ruzie", hoort dat er nu ook standaard bij op de werkvloer?
Advertentie