of 64740 LinkedIn

Johnas van Lammeren (PvdD) is het beste raadslid

Johnas van Lammeren is uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid van het land. Van Lammeren zit voor de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Amsterdamse raad en was onder meer betrokken bij de komst van de ja-ja sticker in de hoofdstad.

Johnas van Lammeren is uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid van het land. Van Lammeren zit voor de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Amsterdamse raad en was onder meer betrokken bij de komst van de ja-ja sticker in de hoofdstad. 

Vier jaar
Van Lammeren mag de komende vier jaar deze titel dragen. De finale van de verkiezing werd live door omroep WNL uitgezonden vanuit Paradiso, Amsterdam. De jury prijst Van Lammeren omdat hij ‘zeer effectief’ is in de Amsterdamse gemeenteraad. Ook imponeerde de lijsttrekker van Partij voor de Dieren door zijn strategisch inzicht en debatvaardigheden.

 

Publieksstem

De Beste Raadslid van Nederland verkiezing is een initiatief van campagnebureau BKB, de Volkskrant, omroep WNL en het Periklesinstiuut. In totaal vonden drie rondes plaats waarbij niet alleen de vakjury maar ook de online publieksstem werd meegewogen. In totaal werden 84.680 stemmen uitgebracht vanaf de start op 15 februari tot en met de finale. De onlineverkiezing werd maandag nog stilgelegd nadat GeenStijl de verkiezingen kaapte met een oproep om massaal op Rick Brink te stemmen. Een daarop volgende aanval op de site besteraadslid.nl leidde ertoe dat de organisatie het stemmen moest staken.

 

Ron Meyer

In 2014 werd Ron Meyer verkozen tot het Beste Raadslid. Hij was toen nog raadslid voor de Socialistische Partij in Heerlen. Eén jaar later werd hij gekozen tot partijvoorzitter van de SP.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Heukers op
Apart dat in het Parool afgelopen maandag een artikel stond over de 'hack' van deze verkiezing, met aan het eind een alinea specifiek over 1 kandidaat, de uiteindelijke winnaar. Geen vergelijkbaar profiel van de andere 3 kandidaten. Dus er is kennelijk in elk geval op de Paroolredactie 1 persoon die deze uitslag niet verrassend vond. Dat redactielid beschikte over voorkennis van de jury?
Door Daan op
Mooi symbool voor het feit dat de Partij voor de Dieren boven de identiteitspolitiek staat.

De PvdD gaat voorbij aan alle dagelijkse gezeur en blijft de ogen op de bal houden:
- klimaat
- economie
- zorg
- het kritisch volgen van de macht
Door De man van Delmonte op
Niet alleen Geenstijl heeft een bindend stemadvies gegeven. Er was vanuit de Moslim-hoek ook een bindend stemadvies voor die knakker van de Nida. Zullen we niet alleen mainstream discours volgen?