Terugvorderen
De voormalig bestuursvoorzitter van het Friesland College, Klaas Koops, kreeg door het bestuur van de school wel een zeer ruim bemeten vertrekpremie: 1,3 miljoen euro. Deze regeling schoot Van Bijsterveldt in het verkeerde keelgat. Zij kondigde aan 6,9 ton terug te gaan vorderen van het Friesland College, dat is het verschil tussen genoemd bedrag en de vergoeding volgens de kantonrechter zou hebben gekregen.
Rijksbijdrage
Van Bijsterveldt is van mening dat gemeenschapsgeld, bestemd voor onderwijs, niet aan riante vertrekregelingen mag worden besteed. Eerder gaf zij aan minder geld in te houden als het Friesland College de salariskosten zou beperken. Dat is gebeurd. In plaats van de voorgenomen 6,9 ton vordert het ministerie nu nog 200.000 euro van het Friesland College terug. Dit bedrag wordt ingehouden op de Rijksbijdrage.
Friesland College verlaagt vertrekpremie
Onder druk van staatssecretaris Van Bijsterveldt (OCW) heeft het Friesland College de vertrekregeling van haar voormalig bestuursvoorzitter…
Terecht
Van Bijsterveldt: 'Het is meer dan terecht dat het Friesland College haar verantwoordelijkheid heeft genomen. Onderwijsgeld moet ten goede komen van het onderwijs. Punt uit.'
Reacties: 3
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Terugvordering op het Friesland college?!?!?! Gewoon terugvorderen op de bestuursvoorzitter en het management die een dergelijke actie heeft goedgekeurd stevig op de vingers tikken. Met een terugvordering op het college zijn de leerlingen/leerkrachten weer de dupe, m.a.w. onze ontwikkeling naar de toekomst toe, dit kan en mag niet de bedoeling zijn. Terugvorderen op de persoon die dit bedrag nooit had mogen ontvangen en accepteren. Waar is die eigen verantwoordelijkheid bij deze laag!?!?! Die eigen-verrijking moet hard bestraft worden!
Opnieuw wordt met feiten en cijfers gegoocheld. Een onbegrijpelijk en onjuist bericht.
Terecht dat de vertrekpremie wordt terug gevorderd, het blijkt normaal te worden deze graaicultuur. Maarja het grote voorbeeld komt van de banken en niet tevergeten de overheid zelf met vertrekbonnussen en riante wachtgelden.
Dit is ontoelaatbaar en dient dan ook stevig door de belastingdienst te worden aangepakt.