Advertentie

Mariniers meer zichtbaar in haven Rotterdam

Het is al lange tijd een wens van Aboutaleb om het leger zichtbaarder te krijgen in de haven. Hoewel er geen sprake is van een terreurdreiging in de haven, wijst Aboutaleb er al langer op dat de haven wel een belangrijk object kan zijn voor terroristen.

30 september 2014

De mariniers worden zichtbaarder in de Rotterdamse haven en stad. Het korps gaat er vanaf volgend jaar meer oefeningen houden; deels om de veiligheid te vergroten, maar ook om jongeren te interesseren voor een baan bij Defensie.

Rotterdam marinestad
Vorig jaar wilde het kabinet de Van Ghentkazerne als thuisbasis van de mariniers nog sluiten, maar burgemeester Ahmed Aboutaleb wist met andere partijen te voorkomen dat Rotterdam de naam als mariniersstad zou verliezen. De gemeente en de veiligheidsregio zijn nu medegebruiker van de kazerne geworden. Ook wordt er sinds kort meer met de mariniers samengewerkt.

Veiligheid haven
‘Er komt een programma voor allerlei oefeningen in de haven en de mariniers gaan in de stad en haven jongeren benaderen en meenemen om hun interesse te wekken voor een baan bij Defensie.’ Volgens een woordvoerder van de kazerne is nog niet precies duidelijk wat voor soort oefeningen er in de haven komen. ‘Ze zijn allemaal gericht op de veiligheid van de haven’, aldus een woordvoerder bij de Van Ghentkazerne.

Geen terreurdreiging
Het is al lange tijd een wens van Aboutaleb om het leger zichtbaarder te krijgen in de haven. Hoewel er geen sprake is van een terreurdreiging in de haven, wijst Aboutaleb er al langer op dat de haven wel een belangrijk object kan zijn voor terroristen; niet alleen om er aanslagen te plegen, maar ook om wapentuig en explosief materiaal via de haven het land in te krijgen.(ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Anoniem / Bezorgde burger
Heel goed. Kan een stad ook erg goed doen.Herinner mij Sint Petersburg nog. Ook daar veel marinepersoneel in de binnenstad aanwezig. Was levendig en een toegevoegde waarde.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie