Advertentie

'Schrijfster had weinig invloed op wallenbeleid Amsterdam'

Een woordvoerder van Burgemeester van der Laan heeft laten weten dat het wallenbeleid van de gemeente nauwelijks is beïnvloed door de schrijfster Patricia Perquin.

11 maart 2013

De invloed van schrijfster en voormalig prostituee Patricia Perquin op het huidige prostitutiebeleid in Amsterdam is beperkt. Jaren geleden is de gemeente al begonnen met de Wallenaanpak, ver voordat Perquin in beeld kwam als adviseur over misstanden in de prostitutiebranche.

Prostitutiebeleid wankelt niet
Dit zei de woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan maandag. Onthullingen van de Volkskrant over het rammelende cv van Perquin en haar ware identiteit brengen het huidige prostitutiebeleid niet aan het wankelen, voorspelt de zegsman. De gemeente Amsterdam wil onder meer de leeftijdsgrens voor prostituees naar 21 jaar opschroeven en prostituees een verplichte taaltoets afnemen.

Pseudoniem
Volgens de Volkskrant is Patricia Perquin een pseudoniem van de schrijfster Valérie Lempereur, een journaliste die meermaals in opspraak geraakt zou zijn wegens beschuldigingen van leugens en bedrog. De krant plaatst ernstige vraagtekens bij de bewering van Perquin dat zijj gedurende 4,5 jaar als prosituee zou hebben gewerkt.

Raadsvragen
In de gemeenteraad zal de burgemeester woensdagmiddag mondelinge vragen van de VVD-fractie beantwoorden. De VVD wil onder meer weten in hoeverre beleidsmaatregelen op de verhalen van Perquin zijn gebaseerd. VVD-fractievoorzitter Robert Flos wil weten hoeveel Perquin heeft verdiend aan haar advieswerk en of de burgemeester aanleiding ziet dit salaris terug te vorderen.

Schimmigheden en vraagtekens
Flos vraagt of de gemeente zelf onderzoek heeft gedaan naar de achtergrond van de auteur van het boek 'Achter het raam op de wallen - mijn verhaal' en het waarheidsgehalte ervan. De gemeentewoordvoerder: ,,We realiseren ons als geen ander dat het Wallengebied met allerlei vraagtekens en schimmigheden is omgeven. Dat er nu vraagtekens worden gezet bij het cv van deze vrouw, wil niet zeggen dat er niets aan de hand is op de Wallen. Haar verhalen wijken niet af van ervaringen van andere prostituees.''

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ron / Pimp
Hoeren en de pvda wisten we al ; ook nephoeren bevallen de pvda...das nieuw, en sex heet advies?
pipadekloon / voorlichter
Wat een onnozelheid weer van deze stadsbestuurders. Overal waar Zhij actief is geweest is er schade achter gelaten. Ik weet dat nog uit de jaren 90. Zoekt de security niet eerst even uit met wie men van doen heeft.

D.J. Koppen / voormalig Dga van hydraulica-bedrijven
Als je een boek leest, zijn er drie mogelijkheden: je vindt het goed, je vindt het middelmatig, je vindt het slecht. De antecedenten van de schrijver (M OF V) zijn toch onbelangrijk!!??
Advertentie