Advertentie

Haags PVV-raadslid Dille plotseling overleden

Het Haagse PVV-raadslid Willie Dille is plotseling overleden. Volgens diverse media heeft zij zich van het leven beroofd.

09 augustus 2018
willie-dille.jpg

Het Haagse PVV-raadslid Willie Dille is plotseling overleden. Volgens diverse media heeft zij zich van het leven beroofd.   

Facebookfilmpje
Dille (53) kwam in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze stelde te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims. Ze zei dat de Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn erachter zou zitten.

Laster

Van Doorn zei woensdag via Twitter als reactie op de berichtgeving daarover: 'Beste media, ik ben op vakantie dus bellen heeft geen zin. Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mw Dille. Wel overweeg ik aangifte wegens smaad/laster. Ik wens iedereen nog een mooie zomer.''

Verslagenheid

Dille werd in Den Haag geboren op 2 juni 1965. Ze was lid van de Haagse gemeenteraad en zat daarvoor voor de PVV in de Tweede Kamer. 'Met verslagenheid en intens verdriet hebben wij kennisgenomen van het plotseling overlijden van onze collega, strijdmakker, en bovenal vriendin Willie Dille. Wat haar is overkomen en vooral de reacties daarop kon zij niet meer verdragen', schrijft de PVV Den Haag in een verklaring.

Vakantie afgebroken

Burgemeester Pauline Krikke heeft haar vakantie afgebroken. 'Het bericht van het overlijden van Willie Dille raakt mij zeer. De gemeenteraad van Den Haag verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen. We zullen haar zeer missen in de raad en in het debat'', aldus Krikke in een schriftelijke verklaring.

Medeleven

Krikke heeft namens het hele college en als voorzitter van de gemeenteraad haar medeleven en steun betuigd aan de PVV-fractie. 'Mijn gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. Hierbij denken wij ook aan haar collega’s en partijgenoten van de PVV. Dit nieuws is voor iedereen een grote schok.' (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie