Onderzoek
Dat blijkt uit een klantentevredenheidsonderzoek door KPMG in opdracht van de gemeenteraad van Almelo. Daarin onderzocht KPMG het oordeel van inwoners, ondernemers en instellingen over de afhandeling van vergunningaanvragen. Twee derde van de 420 respondenten is tevreden en vindt dat de afhandeling van de aanvragen volgens of boven verwachting verloopt.
Een derde vergunningaanvragers Almelo ontevreden
Een derde van de vergunningaanvragers in Almelo is ontevreden. Ze beklagen zich over onjuiste en tegenstrijdige informatie van ambtenaren,…
Gijzeling
Aanleiding voor het onderzoek is de gijzeling van PvdA-wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren, juni vorig jaar. De verdachte verklaarde dat hij tot razernij was gedreven door aanhoudende problemen met de vergunningverlening voor het bedrijf van zijn echtgenote: grand café De Rechter. Na de gijzeling kwamen in Almelo meer burgers met klachten en vergelijkbare verhalen. De gemeenteraad wil de weten of in deze klachten een kern van waarheid schuilt. Het gezichtspunt van de burger staat in het onderzoek centraal.
Oordeel
Het klantentevredenheidsonderzoek maakt onderdeel uit van een breder onderzoek over het proces van vergunningaanvraag, -verlening of -afwijzing, dat 23 juni wordt gepresenteerd. Daarin wordt ook gekeken naar documenten en specifieke casussen van mensen die zeggen last te hebben ondervonden tijdens de vergunningprocedure.
Ambtenaren geïnterviewd
Ook worden diverse ambtenaren geïnterviewd. Volgens communicatieadviseur Annerieke Wermers van de gemeente worden de uitkomsten ‘in perspectief geplaatst. Zo worden ze bijvoorbeeld vergeleken met een referentiemodel: is de dienstverlening in Almelo gemiddeld, slechter of beter. Het is vervolgens aan de gemeenteraad daar een politiek oordeel over te vellen. Voor de een is een zeven ruim voldoende, de ander vindt het te mager.’
Reacties: 1
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Waarom deze negatieve kop. Er had ook kunnen staan: TWEE DERDE VERGUNNINGAANVRAGERS ALMELO TEVREDEN. Is een heel ander uitgangspunt, maar dan valt het waarschijnlijk niet zo op.