Advertentie

Frissen stopt als gouverneur van Limburg

De Limburgse Commissaris van de Koningin Léon Frissen (CDA) stelt zich volgend jaar toch niet beschikbaar voor een herbenoeming. Hij heeft dit de Provinciale Staten vrijdag laten weten.

17 december 2010

Tijd vrijmaken
De 60-jarige Frissen schrijft aan de Staten dat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin, familie en kleinkinderen. Hij was acht jaar lid van de Tweede Kamer en werkte elf jaar als burgemeester in Arcen en Velden en in Horst aan de Maas. Bij zijn vertrek sluit hij een periode van zes jaar gouverneurschap af.

Intensief beraad                          
In november nog had Frissen laten weten wel voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Maar na intensief beraad in kleine kring kwam hij daarop terug. ‘Doorgaan zou een zware wissel trekken op mijn privéleven’, schrijft hij. Er zou dan geen juiste balans zijn tussen de invulling van zijn ambt en de tijd en ruimte voor zijn naaste omgeving, aldus gouverneur Frissen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Mr R.M. Dalmijn
Ik zal de Gouverneur zeer missen. Een buitengewoon fatsoenlijk mens met een groot hart voor de publieke zaak.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie