De waterschappen zijn bezorgd over de extra bezuiniging op het Deltafonds van in totaal 600 miljoen euro tot 2028. Dit heeft de Unie van Waterschappen in een reactie op de Miljoenennota 2013 laten weten.
Waterschap schrikt van extra bezuiniging op Deltafonds
Extra besparingen op het Deltafonds hebben gevolgen voor het waterbeheer in Nederland, waarschuwt Peter Glas, voorzitter van de Unie van…
Gevolgen waterbeheer
De extra bezuiniging was niet opgenomen in het Lenteakkoord. ‘Extra besparingen hebben onvermijdelijk gevolgen voor het waterbeheer in Nederland’, waarschuwt Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen.
Uitvoering
‘De waterschappen zijn verantwoordelijk voor het regionale waterbeheer. Wij richten ons volledig op een goede uitvoering van het bestuursakkoord. Ondanks de extra taken die wij hebben overgenomen, houden wij de uitvoering van onze taken voor burgers en bedrijven betaalbaar’, stelt Glas.
Daarnaast pakt ook de btw-verhoging van 19 naar 21 procent nadelig uit voor de waterschappen. Waterschappen worden hiervoor, in tegenstelling tot gemeenten en provincies, niet gecompenseerd.
Nederland op peil
De waterschappen roepen de nieuwe Kamerleden op om in de Rijksbegroting voldoende ruimte te laten om de kwaliteit in de delta te beheren. ‘De waterschappen hebben, ook in tijden van bezuinigingen, de taak ervoor te zorgen dat Nederland de veiligste delta ter wereld blijft, met het beste waterbeheer’, benadrukt Glas. Prioriteit voor de waterschappen blijft Nederland boven peil houden.
Reacties: 2
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Wat betekent dat dan?
Minder hoge dijken? Meer kans op een ramp?
Of gewoon een çadeautje' van de stas voor de waterschappen.
In trant van, ik gooi het over de schutting en kijk wel of ze het oppakken...
Wel miljarden naar de knoflooklanden, doch geen geld voor optimale beveiliging van het land. De les van 1953 vergeten?